Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

rider_thumbNiets dat de laatste jaren zo goedkoop is geworden als een gps. Kostten de wegwijzers een decennium geleden nog een fiks maandloon, dan zijn er nu genoeg constructeurs die er voor een spreekwoordelijk prikje eentje in je dashboard willen inbouwen. Ook zowat elke smartphone die naam waardig kan tegenwoordig niet zonder. Of de draagbare TomToms, Garmins en andere Mio’s nog een lang leven beschoren zijn, is maar zeer de vraag. Al heeft de TomTom Rider een overtuigend verkoopsargument…

rider_doos

De Nederlandse fabrikant rust z’n toestel namelijk uit met een kronkelroute-functie. De Rider, die eigenlijk bedoeld is voor motorrijders – het scherm is bijvoorbeeld handschoenvriendelijk bedienbaar – laat je niet alleen de snelste route van A naar B kiezen, maar ook de bochtigste route. Die kun je achteraf bewaren als hij je beviel, en via een onlineplatform delen met collega-motards. Ook de POI’s, de points of interest, zijn specifiek op motorrijders afgestemd. Ben je ergens aan een motorvriendelijk hotel gestopt, dan kun je dat eveneens via de onlinecommunity met andere Riders delen.

Specifiek voor RIDRs dus, al denken we dat ook DRIVRs er het nodige plezier mee kunnen beleven. Enige nadeel: je moet er wel zowat 400 euro voor over hebben. Niets dat dus niet te omzeilen valt met Google Maps en de ‘Reis via’-functie van een standaardtoestel.