Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TIP: Topwegen kunnen nog altijd toegevoegd worden via de commentaren

Vorige week vroegen we naar jullie favoriete stuurmanswegen dicht bij huis. Alle antwoorden die met een Google Maps-link gepaard gingen, hebben we nu gevisualiseerd op één kaart. Wie z’n route graag op de kaart aangevuld ziet, mag ons nog steeds een linkje bezorgen. En wie wilt weten waar de favoriete driving roads van onze lezers zich bevinden, die scrollt gewoon door onderstaande kaart. Handig, toch?


DRIVR – Driving roads weergeven op een grotere kaart

Onze voorspelling dat de meeste van die wegen zich over de taalgrens zouden bevinden, bleek te kloppen. Lezers Pieter en 1-11 zagen het zelfs nog iets ruimer, en suggereerden enkele genietbare stukjes weg in het Groot-Hertogdom Luxemburg en in Frankrijk. Lezer AnthonyG was het toevallig genoeg eens met ondergetekende, maar prefereert mijn route in de Oostkantons liefst omgekeerd en voegt er nog een stukje met twee haarspeldbochten aan toe. Voor de rest blijken vooral de provincies Namen en Luxemburg populaire DRIVR-bestemmingen: als 1-11 niet rondrijdt in Frankrijk, geeft hij z’n DRIVR het liefst de sporen tussen La Roche en Houffalize. Ook lezer bAAx gaf ons verschillende suggesties in Wallonië, net als DRIVRs Pieter en Ken.

Jouw favoriete stuurmansweg ook op de kaart?
Bezorg ons een Google Maps-link en we voegen hem toe!