Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De transformatie van Alfa Romeo 8C naar de moderne herinterpretatie van een Disco Volante neemt ruim 4.000 manuren over zes maanden in beslag. De donor 8C wordt immers niet alleen gestript en haarfijn opgemeten, maar ook lichtjes aangepast en versterkt terwijl het met de hand geklopte aluminium koetswerk erop gaat. Italiaanse automotive haute couture die – naar aanleiding van de première in Genève afgelopen week – fotografisch gedocumenteerd werd door Touring.

LOUIS_DE_FABRIBECKERS_04pop

Zo startte de eerste van mogelijk vijf of zes Vliegende Schotels zijn leven als 8C Coupé in Bianco Fuji. Na het verwijderen van de koetswerkpanelen sneuvelt ook het dak, aangezien de Disco Volante een semi-transparante dakpartij heeft die het interieur extra luchtig maken. ‘Ideaal voor intercontinentale trips’, aldus ontwerper (en landgenoot) Louis De Fabribeckers, aan wiens geest de Disco Volante ontsproten is.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_02pop

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_01pop

Vervolgens bouwen de ambachtslui een metalen exoskelet rondom een houten referentiemal, waarop ze zich baseren bij het slaan van de aluminium koetswerkpanelen. Beetje bij beetje wordt zo de nieuwe huid van de Disco Volante realiteit. Enkel de motorkap en de panoramische dakhemel zijn van carbon. Kwestie van de auto niet alleen extra licht maar vooral ook stijf te houden. Terwijl ook het zwaartepunt lager ligt en de gewichtsverdeling zo optimaal mogelijk blijft.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_11pop-1

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_03pop-1

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_03popCARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_04pop

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_10popCARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_09pop

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_04pop-1

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_05popCARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_11pop

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_02pop-1CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_08pop

Eenmaal alle panelen vervaardigd, uitgelijnd en perfect bevonden, worden alle koetswerknaden tot in de perfectie op elkaar afgesteld, om ten slotte de glaspartijen al eens op proef te installeren en de constructie te passen waar nodig. Vervolgens krijgt het koetswerk een grondige voorbehandeling vooraleer het naar Touring’s gerenommeerde verfstudio mag vertrekken. Hier worden niet alleen tal van unieke klassiekers herspoten, ook maakt bijvoorbeeld Lamborghini er onder andere gebruik van bij speciale one offs, en heeft elke Murciélago er zijn koetswerkkleur gekregen. Voor deze Disco Volante koos Touring voor zijn Flame Red dat zich, mede door de goudkleurige grondlak, vertaalt in een dieprode, typische kleur.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_07pop

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_01pop-1

Tenslotte volgt de montage en wordt een met de handgemaakt interieur geïnstalleerd. Een interieur dat uiteraard verder kan worden gepersonaliseerd naar de wensen van de (vermogende) klant. Zo had Disco Volante #1 enkele roodkleurige details in datzelfde Flame red, een specifieke tellerpartij en de verlichte woorden ‘Disco Volante’ als ornament in de hoofdsteunen.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_13pop

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_09pop-1CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_06pop

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_10pop-1CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_07pop-1

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_03pop-2

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_11popCARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_08pop-1

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_01pop-2

Al bij al is het opmerkelijk hoe Touring er in geslaagd is om de productie Disco Volante zo nauw te doen aansluiten op de maquette die vorig jaar in Genève de show stal. Meest opvallende wijzigingen zijn de voorste lichtunits die nu afkomstig zijn van de Ferrari 599 GTB Fiorano en de dubbele centrale uitlaat die gekanteld werd en zich nu op de hoeken bevind. Al bij al een opmerkelijk resultaat dat De Fabribeckers mag toevoegen aan zijn indrukwekkend portfolio.

[Foto’s: Carrozzeria Touring]