Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In klassieke mediatermen is het very not done om over concurrentiële media te praten op je eigen kanaal. Aangezien het evenwel 2013 beter is dan 1993, lijkt ons die regel niet meer van toepassing. Sterker nog: ditmaal vragen we bewust naar jullie favoriete websites naast DRIVR.be. Maar om te zorgen dat de comments hier niet volslibben met Belgische URL’s die de kans schoon zien om zich te laten gelden, concentreren we ons op buitenlandse websites – of het nu Nederlandse, Nicaraguaanse of Nieuw-Zeelandse zijn.

Knipsel

Persoonlijk ben ik weer erg onder de indruk van Jalopnik. Die ‘weer’ staat er trouwens bewust, aangezien het redesign van begin vorig jaar mij zo hard heeft doen afhaken als de recente opknapbeurt mij weer heeft teruggebracht. Komt ervan als je je website laat stileren door een krantenontwerper, zeker? Maar soit: het Amerikaanse autoblog staat er weer, en ditmaal sterker dan ooit met een nieuwe missie:

The site seems different today because it is different. Not only have we entirely redesigned the way this site looks, we’ve changed the way it operates. Yesterday, you were a reader and a commenter. Today you can be a writer, an arbiter, an editor, and a publisher. You’ll still read, but now you can also contribute.

En dat is eigenlijk wat ik altijd voor DRIVR in gedachten heb gehad met onze gastbijdrages; een manier om lezers ‘serieuzer’ te laten deelnemen dan via een onderbouwde reactie. Dat er uit die bijdrages al eens een nieuwe auteur kan opstaan, is een deur die zowel Jalopnik als wij openhouden. Doe daar nog bij dat het Gawker-team niet te beroerd is om keet te schoppen, zich weinig of niks van mediaconventies aantrekt en ook nog eens de meest gevarieerde autocontent op het web brengt, promoveert hen dus tot mijn favoriet van het moment.

Maar laat dat jullie niet tegenhouden om andere buitenlandse autosites te nomineren!