Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Geen modelvariant gek genoeg of MINI zag er de laatste jaren wel brood in. Niet verwonderlijk dat de eerste twee generaties Germaanse Britten – of Anglo-Duitsers – een bont allegaartje opleverden: de Hatch, Cabrio, Paceman, Countryman, Clubman, Clubvan, Coupé en Roadster. Al die versies zouden vanaf volgend jaar in de derde generatie MINI’s terugkeren. Bovendien heeft BMW nog wat extra up its sleeve

mini_f56

Die nieuwe MINI-generatie, intern F56 genoemd, zal qua styling in grote lijnen dezelfde blijven, maar de grootste veranderingen worden onderhuids verwacht: de 1,6-liter viercilinder uit de Cooper en Cooper S zou volgens de Britten van evo plaats maken voor een 1,5-liter driecilinder turbo die afhankelijk van de versie 120 tot 160 pk zal opboeren. De John Cooper Works-versie krijgt allicht een tweeliter viercilinder in het vooronder gelepeld, die tot 240 pk kan worden opgevezen. Over de One (momenteel met 1,4-liter viercilinder) en dieselversies is nog niets bekend.

Naast de nieuwe Hatch is BMW van plan om alle modelvarianten te vernieuwen, inclusief Coupé en Roadster. De Clubman zou eindelijk een tweede deur krijgen, zodat de achterpassagiers over het Kanaal niet meer aan de verkeerde kant van de weg moeten uitstappen. Bovendien mogen we ons volgens evo ook aan een vijfdeurs-Hatch en een sedan verwachten, en zou zelfs een monovolume niet gek vergezocht zijn. Aan de Countryman en Paceman zou in de volgende generatie duchtig worden gesleuteld, zodat ook die modellen het kartgevoel van de Hatch krijgen dat hen tot nu toe ontbrak.

mini_f56_achter

Ten slotte krijgt de F56 opnieuw een John Cooper Works GP-versie, die onlangs in de tweede generatie zonder al te veel ruchtbaarheid werd gelanceerd. Voor details over de F56 GP is het uiteraard nog te vroeg, maar gelukkig beseft MINI dat het dat GP-label beter alleen voor de Hatch voorbehoudt. “Iedereen weet waar de letters voor staan: een bekroning voor het einde van z’n carrière, de kers op de taart. We zien geen reden om daar verandering in te brengen”, aldus Kay Segler, senior vice president bij MINI. Dat hebben we alvast genoteerd.

[Bron: evo]