Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wat Alfaholics is voor klassieke Alfa’s, Mechatronic voor Mercedes’ en Eagle voor E-type Jags, is Frontline voor liefhebbers van MGB’s, Austin healeys en Triumphs. Het Britse bedrijfje uit Oxfordshire staat al langer bekend voor zijn upgrades en kits, maar biedt sinds kort ook de LE50 aan. Een spiksplinternieuwe MGB GT waarbij kosten nog moeite werden gespaard. Inclusief een gekietelde 2.0-liter viercilinder van de huidige generatie Mazda MX-5. In een autootje van om en bij de 1.000kg geeft dat geheid vuurwerk.

Frontline LE50

De spiksplinternieuwe Mazdamotor kreeg onder andere aangepaste throttle bodies met 45mm diameter en een Omex ecu, waardoor de LE50 met maar liefst 215pk en 237Nm stevig voor de dag komt. Die pk’s en Nm’s katapulteren het klassieke Pininfarina-ontwerp via een manuele MX-5 zesbak (en optioneel LSD) in een kleine 5 seconden richting 100km/h, en geven zich pas over aan de luchtweerstand bij meer dan 250km/h! Vast iets voor de echte waaghalzen. Al heeft Frontline gelukkig ook de moeite genomen om het zelfdragend koetswerk en de archaïsche ophanging van de nodige upgrades te voorzien. De starre achteras is evenwel gebleven.

  • LM25 aluminium front suspension wishbones and uprights
  • Front adjustable front telescopic dampers
  • Bespoke spring and anti roll bar ratios
  • Bespoke 5 link rear suspension system
  • Fully adjustable coil over telescopic dampers and springs
  • Billet alloy 4 piston front brake calipers with ventilated discs
  • Stainless steel braided Goodridge hoses

Frontline LE50 interior

Zoveel ambachtelijk maatwerk is uiteraard niet goedkoop. Standaard kost de LE50 minstens 61.000 euro, terwijl een full option exemplaar daar nog vlot 10.000 euro aan toevoegt. Is de LE50 met andere woorden meer dan tien keer zoveel waard als het origineel? Gelukkig zocht Tiff Needell dat al voor ons uit. Zijn verdict krijg je in onderstaande video!

[Brochure: klik]