Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Geen echte verrassingen in onze website-enquête (al was het wel leuk om nieuwe blogs te ontdekken), eerder een bevestiging van wat we al wisten: een handvol buitenlandse websites slaagt erin om de klassieke uitgeverijen het vuur fameus aan de schenen te leggen met alternatieve content beter dan traditioneel autonieuws. En de genomineerden die – naast Jalopnik – in elke DRIVR zijn favorieten thuishoren zijn…

Pistonheads

pistonheads

Genomineerd door Kevin, heidekonijn en Stijn:

Pistonheads is het levende bewijs dat een site er niet hoeft uit te zien om succesvol te zijn. De Classifieds lijken in de jaren ’90 ontworpen, terwijl het extreem populaire Gassing Station-forum nog een decennium ouder toont. Maar met toppers als Chris Harris en David Vivian aan boord maakt dat natuurlijk weinig uit, ook al zit de kracht in de community beter dan in de bekende namen.


Speedhunters

speehunters

Genomineerd door Kevin & Kris Hoet:

Of het nu fotografie, motorsport dan wel JDM-cultuur is – Speedhunters serveert zijn cliënteel een onafhoudende stroom topbeelden gestoffeerd met onderbouwde commentaren zoals onder het screenshot te lezen valt. Van het woord tuning zijn ze evenmin vies, terwijl de catacomben van YouTube meer dan eens geraadpleegd worden. Kortom: Car Culture at Large.

SniffPetrol

sniffpetrol

Genomineerd door Wim Bervoets, Pieter Fret en heidekonijn:

“Ik betrap mezelf erop de laatste tijd regelmatig naar SniffPetrol te surfen” noteert collega Wim onder onze enquête. “Altijd al een zwak gehad voor satirische sites omdat ze de sérieux subtiel weten te doorprikken. Blij dat de autosector ook zoiets heeft, al was het maar om ze alert te houden.” Of het nog iemand verwondert dat de man erachter (Richard Porter) ook de scriptslaaf van Top Gear is?

ClassicDriver

classicdriver

Genomineerd door Droopy:

Het klassiekeraanbod is fabelachtig, de bijhorende content hoe langer hoe unieker. Kijk daarvoor maar naar bovenstaande rijtest met de nieuwe Disco Volante, en rubrieken als Showroom, Classic Life en zelfs Motorcycles, naast tests van alle nieuwe performance cars. En dat in vier talen.

The Blenheim Gang

blenheimgang

Genomineerd door Kris Hoet:

Een populaire site op je eentje in je vrije tijd runnen? Het kan bewijst de man met de onuitspreekbare naam Yan-Alexandre Damasiewicz, maar vooral omdat hij overdag sowieso freelancet voor topbladen als GQ Magazine & Intersection. Wat hij daaraan niet kwijt kan, eindigt op The Blenheim Gang – met internationaal succes ondanks exclusief Franstalige content.