Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

lartigue0

‘Iedereen fotograaf’ is een leuze die niet meer weg te denken is uit de 21ste eeuw. Maar vlak na WOI lag dat net even anders; een fotograaf had toen evenveel aanzien als een dokter (en waarschijnlijk nog meer na het afgaan van de felle magnesiumflits). Auto’s waren ook dun gezaaid, wat het aantal bewegende beelden uit die periode eerder schaars maakt. En toch wist Jacques Henri Lartigue (1894-1986) net van die combinatie zijn specialiteit te maken…

Born in Courbevoie to a wealthy family, he started taking photographs when he was 7, his subject matter being primarily his own life and the people and activities in it. As a child he photographed his friends and family at play – running and jumping, racing wheeled soap boxes, building kites, gliders and aeroplanes, and climbing the Eiffel Tower. He also photographed many famous sporting events, including automobile races such as the Coupe Gordon Bennett and the French Grand Prix and early flights by aviation pioneers […] [Wikipedia]

[Bekijk meer foto’s van Jacques-Henri Lartigue via Google Images]