Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Peugeot RCZ R wordt een van de vele nieuwigheden op het nakende Goodwood Festival of Speed (11-14 juli). De meest extreme RCZ tot op heden beleeft er zijn werelddebuut in productietrim en zal zowel statisch als in beweging te zien zijn tijdens het befaamde hillclimb-event. De voorwielaangedreven Audi TT S-rivaal kan daarbij rekenen op een 256pk sterke 1.6 THP motor en een mechanisch Torsen-sperdifferentieel.

2013_peugeot_rcz_r_01

Peugeot kiest dus voor een doorontwikkeling van de huidige 200pk sterke 1.6 THP-motor die momenteel in de snelste RCZ is te vinden. De nieuwe 1.6 met 256pk heeft daardoor een specifieke output van maar liefst 160pk per liter en een CO2-uitstoot van slechts 155g/km. Daarmee doet de handgeschakelde RCZ R netto beter dan een handgeschakelde Audi TT S met 280pk en 184g/km. Om al die kracht richting asfalt om te zetten kan de RCZ R rekenen op een volwaardig mechanisch sperdifferentieel, terwijl ook een stijvere ophanging en krachtigere remmen deel uitmaken van de upgrades.

2013_peugeot_rcz_r_03

2013_peugeot_rcz_r_042013_peugeot_rcz_r_05

Andere wijzigingen zijn de specifieke 18-duimers, twee ferme uitlaten links en rechts en een vaste kofferspoiler die de plaats inneemt van de standaard bewegende variant. Tenslotte ligt de ravissante coupé nog iets dichter bij het asfalt. De Peugeot RCZ R wordt vanaf begin 2014 in de showrooms verwacht met een meerprijs van om en bij de 4.500 à 5.000 euro tegenover de 200 THP van minstens 30.550 euro. Benieuwd of het R-toevoegsel ook een extra ‘R‘ zal laten optekenen.

[Afbeeldingen: Peugeot RCZ R Concept]