Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Geen idee of er iemand van jullie af en toe afstemt op Die Ludolfs (op Discovery Channel), maar toen wij foto’s van het magazijn van Mini-handelaar Automobiles BMC zagen, moesten we ogenblikkelijk denken aan de vier broers in de sloperij. Alleen lijkt het sorteersysteem van deze Fransen zowaar beter georganiseerd te zijn dan het Haufenprinzip van de Duitsers. Wer hätte das gedacht?

mini_4

mini_2mini_3

Maar even voor de duidelijkheid: Automobiles BMC is geen schroothandelaar, integendeel. Het bedrijf uit Vienne bij Lyon is namelijk gespecialiseerd in Mini’s. Geen moderne Mini’s, maar de authentieke modellen van de British Motor Corporation met Austin-, Morris- en Rover-emblemen. Bij hen kun je terecht voor de restauratie van je Mini, een gewoon onderhoud of voor – talloze – wisselstukken.

mini_5

mini_1mini_6

Daarnaast kun je je kleinood er naar wens laten customizen: een Clubman-achterklep in plaats van de gewone (oftewel de Shorting Brake, zoals Automobiles BMC het noemt) of hem volledig circuit- of rallyklaar maken. Tot slot kun je er gewoon ook kant-en-klare Mini’s kopen of een volledig gerestaureerde Mini huren voor een oldtimerevenement. Vind je in eigen land dus geen oplossing voor een probleem met je Mini, dan weten de Fransen er wel raad mee.

[Website: www.auto-bmc.com]