Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie nu nog niet weet dat morgen om 15u00 ‘s werelds belangrijkste etmaalrace losbarst, die heeft deze week duidelijk in een pedaalemmer gezeten. Maar dat betekent nog niet dat een oplijsting van alle mediakanalen om de 24 Uur van Le Mans te volgen een overbodige luxe is voor de rest. Daarom in bijlage: LiveStream, SpottersGuide, Belgisch zendschema, Twitter-hashtags & ga zo nog maar een web twee-punt-whatever door!

2013_Le_Mans_Affiche

LiveStream

Mocht de livestream hierboven de geest geven, dan kan je nog altijd uitwijken naar die van polesitters bij Audi die de race eveneens integraal uitzenden op het net of bij de dames en heren van Corvette.

TV-Zendschema (BE)

Op Belgisch grondgebied zijn er twee televisiestations die de race (gedeeltelijk) verslaan: La Deux & Eurosport 1. De Franstalige tak van de openbare omroep neemt de start voor zijn rekening om 14u45, geeft zondagmiddag een update om 12u35 en pikt daarna de finish mee vanaf 14u00. Bij Eurosport 1 is het net omgekeerd; die starten morgen omstreeks 9u00 live, en onderbreken enkel van 10 tot 11u. Verder is het zo goed als integraal genieten van live-verslaggeving t.e.m. de finish op zondag!

Internetradio

Waarom je naar de radio zou luisteren als er commentaar bij de beelden geleverd wordt? Omdat John ‘The Voice of Le Mans‘ Hindhaugh onovertroffen is in zijn Engelstalige berichtgeving. Of dacht je dat de beste man zijn zender zomaar Radio Le Mans zou noemen? Online of op 91.2 FM ter plaatse.

LiveTiming

Niet helemaal duidelijk of dit een extern initiatief dan wel een gesponsorde zijtak van de Le Mans-site is, maar het resultaat is gelijk: de live-ranking van alle deelnemende wagens in real-time. Best gemakkelijk met 56 racebolides in drie verschillende klasses. Niet overtuigd? Hier vind je een backup!

SpottersGuide

‘Handige dinges’ zou de jeugd van tegenwoordig ze noemen, en dat zijn de spottersguides van SimRaceWay zeker – te raadplegen als foto op twee JPEGs (12 & 3) of als PDF in hoge en lage resolutie. Kwestie van te weten wie met welke kleurtjes rondtoert.

Twitter

Twitter-accounts te over onder de zoekopdracht ‘Le Mans’ – en nog meer als je de hashtags #24LM, #LM24#LeMans of #LeMans24Hour inschakelt. Onze tip? Volg de heren van L’endurance Magazine op @lendurancelive voor non-stop tweets gedurende heel de 24 uur. Hun fotografie is trouwens ook de moeite.

[Officiële Website & Programma: Klik]

Zijn we iets vergeten?