Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Veel ruchtbaarheid heeft onze huisfotograaf er (nog) niet aan gegeven, maar hij besteedde zijn welverdiende euro’s onlangs aan een Lancia Fulvia. “Voor tijdens het weekend”, aldus Jeroen. Gecombineerd met Pieters Alfa GT Junior zette dat ons aan het denken. Stel: je hebt een budget van maximum 12.000 euro en je wilt dat spenderen aan een classic die minstens 25 jaar oud is. Welke zou jij dan kiezen?

Het vooropgestelde budget laat ons inziens keuze genoeg tussen de iets goedkopere klassiekers enerzijds en de iets duurdere waar misschien nog wat opknapwerk aan is anderzijds. Het leeftijdscriterium zorgt er dan weer voor dat je jaarlijkse verkeersbelasting terugvalt op het forfaitaire tarief, waardoor je al een deel van de running costs laag houdt. Tel die twee criteria samen, en dan komt er bij ondergetekende meteen volgende klassieker voor de geest: de Porsche 924.

924s

Sinds ik vorig jaar het drieluikje over de Porsches met de motor voorin schreef, ben ik de 924, 944 en 968 namelijk steeds meer gaan waarderen: een relatief lichte motor, achterwielaandrijving en quasi 50/50-gewichtsverdeling. De 924S is iets meer to my liking dan de andere versies, wegens iets kwieker dan de basis-924 en wegens vrij van de primitieve drukvoeding van de 924 Turbo. Ik heb m’n man maths zelfs al ingeschakeld, maar de conclusie is voorlopig nog deze: ten vroegste volgend jaar. In de tussentijd dus over naar jullie:

Welke classic on a budget kies jij?

Share Button