Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het lijstje Gallardo’s dat we onlangs compileerden, lijkt dan toch exhaustief te zullen worden. Evo Magazine vernam namelijk uit goede bron dat de opvolger van Lambo’s kleinste in maart 2014 op het Salon van Genève zal prijken. En in de wandelgangen wordt gefluisterd dat die wel eens ‘Cabrera’ zou kunnen heten. Wat we intussen nog al te weten zijn gekomen?
lambocabrera

Relatief veel, zo blijkt. Zo ook de reden waarom de Gallardo het intussen al tien jaar uitzingt. Die reden moet zowaar binnenshuis worden gezocht: de Audi R8 doet het in de belangrijkste markten (lees: de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië) namelijk al een tijdje een stuk beter dan de Lamborghini, waardoor die laatste langer in de showroom moet blijven staan.

De Italianen waren overigens al begonnen aan een opvolger voor de Gallardo, maar niet veel later kwamen er instructies uit Wolfsburg om de ontwikkeling daarvan samen te laten lopen met de opvolger van de Audi R8, die allicht in 2015 na een carrière van 8 jaar zal worden vervangen. Ook Porsche, dat sinds vorig jaar deel uitmaakt van Volkswagen, komt zich daarbij nog eens moeien: Zuffenhausen zou plannen hebben om een model met middenmotor te ontwikkelen dat boven de 911 en onder de 918 zou komen. En naar aloude VW-gewoonte zou ook Porsche gebruik moeten maken van het gemeenschappelijke platform.

Dat platform zou uit aluminium bestaan, en dus geen koolstofvezel monocoque zijn zoals bij de Aventador. Al zou er voor het koetswerk, dat qua styling nauw zal aanleunen tegen dat van de Aventador, wel veelvuldig koolstofvezel gebruikt worden om het totale gewicht laag te houden. De V10, die opnieuw een lichte evolutie ondergaat en allicht iets meer dan 600 pk zal uitbraken, blijft behouden en ook vierwielaandrijving zal terug van de partij zijn. Tenslotte heeft de nieuwkomer standaard recht op een zevenbak met dubbele koppeling. Een manuele versie staat voor de Lamborghini Cabrera niet op het programma. Afspraak in Genève!

[Bron: evo / Render: AutoZeitung]