Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TIP: BBC 2 zendt vanavond een nieuwe versie uit, wij tonen het origineel uit 1996!

thumb_huntvslauda‘Hybride’ is het vigerende toverwoord in de auto-industrie, dus waarom passen wij het niet eens toe op een zondagsbericht? Vanavond na Top Gear zendt de BBC namelijk de nieuwe sportdocu ‘Hunt vs Lauda – F1’s Greatest Racing Rivals’ uit. Mooi op tijd voor de lancering van de cinemaversie Rush natuurlijk, maar anderzijds niet de eerste keer dat de British Broadcasting Company die titanenstrijd belicht…

Midden jaren ’90 konden BBC-kijkers al genieten van de reeks Clash of the Titans waarin wekelijks grote sportrivaliteiten onder de loep werden genomen:

The first episode in the BBC TV series of Clash Of The Titans. It recounts the 1976 Formula 1 World Championship and the clash between James Hunt and Niki Lauda for the title. Originally transmitted on BBC 2 on 10/06/1996. This is an off air recording I made on my parents VHS video recorder; as you can tell from the continuity announcement of the original playout that day.

Benieuwd in welke mate bovenstaande versie verschilt van de nieuwe die “unseen footage and exclusive interviews with the people who were really there” belooft, vanavond om 22u00 op BBC2:

James-Hunt-versus-Niki-Lauda

James Hunt has never been equalled. Could swashbuckling Hunt catch the scientific Lauda? Could Niki overcome an appalling crash to come back from the dead and fight James all the way to the last race of the season?

This powerful story captures the heart of the 1970s – told through unseen footage and exclusive interviews with the people who were really there – the team managers, families, journalists and friends who were in the front row of the season that changed Formula 1 forever.

[Copyright Foto’s: onbekend]