Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat Zuid-Afrikanen ook wel iets van auto’s kennen, bewijst een zekere Johan Ackermann. De man is namelijk al jaren zo’n grote fan van de Sauber Mercedes C9 dat hij besloot om hem in z’n schuurtje na te bouwen. En of de Zuid-Afrikanen opkijken wanneer ze de Le Mans-winnaar uit 1989 zien passeren. Deze C9-replica is namelijk honderd procent road legal.

c9_2

Dat Ackermann daarbij niet over één nacht ijs is gegaan, bewijzen de specs. Want eerder dan een kleine roadster genre Toyota MR2 of een Corvette-motor te gebruiken, toog hij aan de slag met een boek over de C9 om zijn eigen chassis te maken, inclusief Mercedes C-Klasse subframes. En dat was niet het enige dat de Zuid-Afrikaan uit de Mercedes-onderdelenbak graaide: de remmen vooraan komen van een S600, die achteraan van een E500 met AMG-pakket. De 3,2 liter grote V6 is eveneens made in Stuttgart en produceert dankzij twee turbo’s 370 pk en 450 Nm.

c9_1

Het strafste is overigens het koetswerk: omdat het boek geen enkele koetswerkafmeting vermeldde, gebruikte Ackermann een 1:32-schaalmodel en rekende hij alle maten om. Dankzij metaal, koolstofvezel en… karton stopt de naald van de weegschaal voor deze Mercedes-replica net boven de 1.000 kilogram. Of Ackermann met zijn Sauber C9 al eens een gooi naar de 400 km/u-grens heeft gedaan, daarover zwijgt de Zuid-Afrikaan in alle talen.

[Foto’s: Top Gear]