Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Onderschat ze niet, oude knarren. En daarmee doelen we niet alleen op antieke DRIVRs, maar ook op antieke chauffeurs. Dat ze niet altijd twintig per uur onder de snelheidslimiet voor je uit taffelen, bewijst de Ierse veearts op rust Jack Powell. Die nomineerde de eerste Golf GTI tot z’n favoriete Volkswagen aller tijden. Dat de beste man trouw zweert aan het Duitse merk mag duidelijk zijn: hij kreeg onlangs z’n 41ste (eenenveertigste!) VW cadeau voor… zijn honderdste verjaardag.

powell_2

Powell kocht zijn eerste Volkswagen, een split window-Kever in 1953. Precies zestig jaar later klokt zijn teller af op veertig, waaronder dertien Kevers op een rij, elf Variants – al kan hij zich hun precieze denominatie niet meer herinneren – vier Jetta’s, vier Golfs, twee Golf GTI’s en twee Polo’s. ‘Uitstekende auto’s voor mijn beroep als veearts’, aldus de krasse Ier. En een uitstekende reden voor de Ierse invoerder om hem zijn eenenveertigste VW cadeau te doen.

powell_3

‘Prima voor boodschappen en huishoudelijke klusjes,’ aldus de eeuweling, ‘want helaas word ik niet meer geschikt bevonden voor de arbeid’. Wat hij van z’n nieuwe Polo verwacht? Comfort, een laag verbruik en aanvaardbare prestaties, want sportiever hoeft het niet meer voor Jack Powell. Al denkt hij nog graag terug aan zijn eerste GTI: ‘Ik geraakte er vaak genoeg door in de problemen. Je kon er gewoon niet traag mee rijden.’ Een man naar ons hart, die Powell.

[Foto’s: Patrick Bolger]

Share Button