Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Need For Speed was het videospel uit m’n jeugd. Daarna volgden de eerste edities van Gran Turismo, maar ergens op weg naar de achttien deemsterde m’n interesse voor spelconsoles en pc-games weg. Als ik nu nog een controller ter hand neem om te racen, is dat bij vrienden om de grote verkoopkleppers Gran Turismo 5 en Forza Motorsport 4 te spelen. Tot ik in de lokale app-winkel de ideale timewaster ontdekte…

rr_2

Real Racing 3 is de naam van mijn meest recente favoriete tijdverdrijf, en de makers van de app behoeven alvast geen introductie: Electronic Arts. De opzet van het spel is eenvoudig: met je startbudget koop je een auto, en door wedstrijden te racen speel je steeds meer kampioenschappen en andere auto’s vrij, die je met je verdiende credits kunt kopen. Heb je een wifi- of 3G-verbinding wanneer je de game speelt en heb je je Facebook-account aan het spel gelinkt, dan kun je via Time Shifted Multiplayer (in uitgesteld relais) racen tegen Facebookvrienden die de app ook hebben. Zonder verbinding rij je gewoon tegen virtuele tegenstanders.

EA is erin geslaagd om allerlei licenties van grote merken te strikken, waardoor je je carrière bijvoorbeeld begint met een Ford Focus RS, maar op termijn kunt overschakelen op bijvoorbeeld een Porsche 997 GT3 RS 4.0 of BMW Z4 GT3 en op het einde van je zorgvuldig opgebouwde carrière zelfs op heuse hypercars. Bovendien race je op bestaande circuits, waaronder Silverstone, Hockenheim en Belgiës mooiste. Het grote nadeel van het spel is de AI van de tegenstanders die ondanks een recente update nog vaak te wensen overlaat, in mindere mate de rijbeleving en het feit dat je in je carrière elke race helemaal op de laatste plaats van de startgrid begint.

rr3_1

Of je je daaraan hoeft te storen, hangt ervan af wat je van een race-app verwacht, maar voor een gratis timewaster is Real Racing 3 bijzonder leuk. Maar wij vermoeden – en hopen – dat er nog andere toffe race-apps voor het moderne mobieltje bestaan. Daarom stellen we de onvermijdelijke vraag:

Wat is jouw favoriete racegame voor je smartphone?

Share Button