Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

am_works_thumbWie zich de Vanquish van begin jaren 2000 nog herinnert, weet allicht dat de gerobotiseerde versnellingsbak niet bepaald het toppunt van verfijning te noemen was. Maar wist je ook dat je met die eerste generatie Vanquish bij Aston Martin zelf terechtkunt voor een conversie naar een volledig manuele versnellingsbak? En dat je bij Aston Martin Works in Newport Pagnell nog voor veel meer terecht kunt?

Technici van Aston Martin Works, zeg maar de dienst naverkoop van Aston, sloegen namelijk de handen in elkaar met de ingenieurs in Gaydon voor het ontwerp van een conventionele manuele bak, onder het eufemistische motto ‘We are aware (…) that some drivers prefer a traditional gear lever transmission‘. Voor enkele luttele ponden voorziet Aston je Vanquish van een gloednieuw exemplaar, en bovendien wordt het geheel netjes ingewerkt in en aangepast aan je interieur.

En dat is niet het enige waar je in Newport Pagnell voor terecht kunt: zelfs je klassieke DB5 wordt met de glimlach opgehaald, onderhouden en weer afgeleverd, of indien gewenst zelfs volledig gestript en opnieuw gerestaureerd. En voor de rest kun je het zo gek nog niet bedenken, ‘as long as it’s legal and safe‘, aldus Graham Darby van Aston Martin Works. DRIVE ging een kijkje nemen.