Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ferrari 458 speciale

Zou Ferrari het met opzet doen? Na de enigszins teleurstellende benaming voor hun pronkstuk – de LaFerrari -, dopen de Italianen hun speciale 458 nu 458 ‘Speciale’. En dat terwijl iedereen er steevast van overtuigd was dat ze met een 458 ‘Monte Carlo’, ‘Scuderia’ of ‘Challange Stradale’ naar de IAA zouden komen. Maar wie kan dat nog schelen? Hij is lichter, luider, sneller en… duurder.

Ferrari 458 speciale

Dan maar beter meteen met de deur in huis vallen. De blauw-wit gestreepte koets weegt slechts 1.290 kg en herbergt de krachtigste ongeblazen V8 waar ooit een steigerend paard op stond. Het 4.5-liter grote motorblok zorgt trouwens voor 135 pk per liter, waardoor het totaal aantal pk’s opgekrikt wordt tot 605. Neem daar nog eens 540 koppelmomenten bij en de nul-tot-honderdtijd klokt af op 3 seconden, waarna hij doorsuist tot 200 km/u in slechts 6,1 additionele seconden.

Ferrari 458 specialeFerrari 458 speciale

Ook aan het uiterlijk werd gesleuteld. Ferrari klopte aan bij Pinifarina om het geheel nog wat aerodynamische tweaks mee te geven. Zo zullen we bijvoorbeeld panelen zien flapperen om zowel up- als downforce te optimaliseren, en om het rijgedrag nóg te verbeteren werd er ook een Side Slip Angle Control (SSC) ingebouwd. Een slimme ECU die de sliphoek uitmeet om vervolgens het koppel te verdelen over achterste Michelin Pilot Sport Cup 2’s, “making it easier to achieve car control on the limit, thereby greatly improving driving emotions.”

Ferrari 458 speciale

Hoeveel deze Ferrari 458 Speciale meer zou kosten dan de standaard 210.000 euro? Hoewel er geen officiële prijzen worden onthuld tot Frankfurt, wist PistonHeads al enige informatie los te wrikken. Volgens hen zou het ‘historisch verantwoord’ zijn om er 30 tot 35 mille bij te tellen. Geen slechte deal als je het ons vraagt, aangezien je met wat extra’s ook rap over die prijs zit bij een gewone 458. Meer details volgen ongetwijfeld op het IAA volgende maand. Afspraak dan!

Ferrari 458 speciale