Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een Aston Martin met middenmotor? Het kan. De heren bij Hermann Brandt Hartvig zijn al een tijdje bezig aan hun Bulldog GT (die concept op basis van de Vantage met het 6.0-liter V12-blok achterin, maar dan met 2 superchargers en 666 pk). Het lange wachten werd Samir Sadikhov echter te veel en de ingenieur uit Azerbeidzjan sloeg zelf aan het tekenen. Na eindeloos renderen toont hij ons eindelijk zijn Aston Martin DBC concept.

Aston Martin DBC concept

Samir baseerde zijn DBC concept vooreerst op het lijnenspel van de legendarische DBR uit 1959, waar ook de CC100 speedster de mosterd haalde. Niettegenstaande de mengelmoes van invloeden voelt de DBC opvallend anders aan. Voor- en achterzijde konden perfect op Britse grond getekend zijn en in profiel komt Jaguars’ C-X75 nog het dichtst. Of het harmonieuze geheel honderd procent Aston Martin is? We ontkennen niet meteen.

Aston Martin DBC concept

Mechanisch zou het team voor een groot dilemma komen te staan. Opteren ze voor een ‘light’-versie met de 4.7-liter V8 uit de Vantage S? Bijhorende 436-475 pk en 490-510 Nm koppel, gelinkt aan een zeventraps-Sportshift, klaren de 100-klus in 4 seconden, gaan in het rood bij een onbegrensde 310 km/u en remmen met geventileerde staalschijven. Of mag moet het ook iets meer zijn? Dat zou meteen het 5.9-liter V12 Vanquish-blok impliceren, met een opgeduwde 605 pk en 620 à 635 koppelmomenten. Goed voor een top van 325 km/u en een honderdsprint van net geen 3,3 seconden, waarna je op carbonkeramische remmen kunt vertrouwen.

Over het koetswerk zou echter geen twijfel mogen bestaan. Aluminium, carbon en allerhande exotische legeringen houden de DBC onder de 1350 kg. Verwacht het concept niet meteen op een beursvloer. Evenementen als een IAA van Frankfurt of salon van Los Angeles spreken Samir iets minder aan en het concept is voorlopig nog louter digitaal. Reden te meer om genoeg beeldmateriaal bij te voegen.

Aston Martin DBC concept Aston Martin DBC concept hd_d084eccded09125bcc35b48f9771790d Aston Martin DBC concept2 Aston Martin DBC concept2 Aston Martin DBC concept2 Aston Martin DBC concept2

[Copyright: Samir Sadkhov]