Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ik heb er het afgelopen jaar al eens iets over laten vallen, maar vorige week heb ik de knoop definitief doorgehakt: m’n geërfde familie-Swift gaat binnenkort de deur uit. Gisteren vond ik zowaar al een koper, en volgende week heb ik een afspraak om naar een Swift Sport (SZ3) te gaan kijken. Om maar te zeggen dat het snel kan gaan. Maar dat betekent ook dat ik binnenkort m’n eerste eigen auto uitwuif.

2006_suzuki_swift_sport

En daar mag je mee lachen zoveel je wilt, maar ergens zal dat met een flinke dosis nostalgie gepaard gaan. Je eerste auto van de hand doen is misschien wel een mijlpaal in het octaanleven van elke DRIVR, en ook al was m’n 1.3 in de verste verte geen vijf R’en waard, toch zal hij ten huize Bervoets altijd de status van ‘eerste auto’ blijven behouden. Die dosis nostalgie bracht me trouwens bij die andere eerste auto die ik me in het ouderlijke huis bewust kon herinneren. En bij die keren dat ik als kleuter bij m’n vader op schoot zelf eens mocht sturen – nadat hij er zich uiteraard eerst van vergewiste dat ik niks kon raken.

1986_lada_2107

En op die ogenblikken, beste DRIVRs, is volgens mij m’n interesse voor auto’s ontstaan. En wij zouden DRIVR niet zijn als we dan niet nieuwsgierig zijn naar jullie moment. Het moment waarop de octaanvlam aanging. Dat kan zoals bij ondergetekende een bepaalde gebeurtenis zijn die je altijd is bijgebleven, een bepaalde rit of een specifieke auto. Is de vlam ooit minder fel gaan branden of is ze ooit uitgewaaid? En waardoor kreeg je de smaak weer te pakken? Laat het ons hieronder weten!