Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Infiniti Red Bull Racing RB9 - PortraitWaarom lijkt Vettel sneller wereldtitels aaneen te rijden dan harten te veroveren? Aldus Chris Harris in z’n recentste feature, waarin hij ondermeer het pad van de technische superioriteit uitdenkt. Is Adrian Neweys’ bijdrage aan de RB9 belangrijker dan de man waarrond hij gebouwd is? En hoe zit het dan met Webber? Het valt haast niet meer te ontkennen dat de bolide van Red Bull net iets beter op hun nummer één is afgestemd dan bij de rest van het pak. Reden te meer om een kijkje te nemen achter de schermen.

Toeval of niet, maar  Red Bull bracht met ‘How an F1 Car is Made‘ onlangs nog een vierdelige blik achter de ontwikkeling van hun RB9 uit. Het hele productieproces, dat normaal gezien 5 maanden inhoudt, wordt heel eenvoudig uitgelegd in slechts 4 x 3 minuten. Je gaat van Design en R&D naar assemblage over “composits” en “manufacturing”, en dat in een bijzonder dynamisch jasje, waardoor het nooit echt saai wordt. Gek, hoe leren ook leuk kan zijn.