Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Opgemerkt na een tripje over de landsgrenzen: de favoriete kleuren van de Belg – of die van het leasebedrijf – voor een auto blijven zwart, grijs, donkerblauw en wit. Zijn die eerste drie nog in vijftig verschillende tinten te krijgen, dan is die laatste een recentere modekleur – en volgens sommigen alweer op de terugweg. Wij hopen uiteraard dat de DRIVR meer kleur in het straatbeeld brengt, en zijn dan ook benieuwd naar jouw favoriete kleuren.

lamborghini_gallardo_1

Ondergetekende moet al meteen schuldig pleiten: ik kocht onlangs een exemplaar in Cosmic Black. Daar had ik enkele goede redenen voor, waarover ik binnenkort met plezier meer vertel. Een witte koetswerkkleur zegt me dan weer bijzonder weinig. The Telegraph besteedde er onlangs een artikel aan, waarin het een parallel zag met de opkomst van scherpere en verfijndere designs in de Noughties – denk aan de Gallardo en de E92 M3 – maar ook met de toenemende populariteit van Apple-producten, die vaak ook wit als kleur meekregen.

Maar veel meer dan de iKleur vind ik donkerrood een bijzonder onderschatte koetswerkkleur. Toegegeven, niet alle auto’s staan ermee, maar dat is ook niet het geval voor wit – bij een witte offroader ontbreken alleen nog de VN-stickers op de deuren, aldus The Telegraph. Maar – ik zeg maar wat – een 3-Reeks in donkerrood is minder schreeuwerig dan felrood, en onderscheidt zich toch in de grijszwarte massa. Ik vind er zelfs een bepaalde soort elegantie van afstralen. Al lijken hoe langer hoe minder car configurators het daarmee eens te zijn.

bmw_m3_2

Over naar jullie:

Welke kleur vinden jullie geslaagd?
En op welke DRIVR komt de kleur tot z’n recht?