Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Waarom Gran Turismo 5 uit mijn spelkast is verdwenen? Nochtans stonden er meer dan 800 bolides op de harde schijf van m’n Playstation 3 geparkeerd, en had ik gedurende negen uur non-stop rondjes gemaald op Tsukuba. Toen ik ongeveer 20 miljoen virtuele credits aan een Ferrari 330 P4 had gespendeerd, kon ik meteen mijn stuurtje verkopen. De yellow light of death (YLOD) had ook mijn PS3 te pakken.

De moed om zelf aan het knutselen te gaan ontbrak me, en aangezien de garantie al verlopen was, besloot ik over te schakelen op een XBOX 360 en bijhorende Forza-franchise. Geen al te slechte keuze, ware het niet dat de volgende Forza enkel op XBOX One te verkrijgen is, en er uiteraard een opvolger komt van mijn eerste liefde. Gran Turismo 6 (GT6) belooft ons een overdosis virtuele waanzin die we onmogelijk in een artikel kunnen samenvatten. Daarom deze vijf korte puntjes. 

1) 1200 auto’s

Gran Turismo 6

Gran Turismo 6 telt 120 virtuele scheurijzers meer dan zijn voorganger waardoor het totaal op ruim 1.200 komt te staan. De bolides worden verdeeld over 7 categorieën (Historic, Supercars, Sports, Compact & Modern, Future, Competition & American Muscles) en zullen ook wekelijks aangevuld worden met de nodige DLC. Tot ieders grote spijt bevestigde Kazunori Yamauchi wel al dat niet alles premium wordt; het merendeel van de auto’s beperkt zich dus tot een 3D-model en zal dus een interieur ontbreken.

2) Zeven nieuwe circuits

Gran Turismo 6

In GT6 komt de teller op 33 unieke locaties en 71 lay-outs te staan. Daarnaast krijgen we de Goodwood Hill Climb als virtuele primeur, net als de proving grounds van de GT Academy aka Silverstone en het legendarische Brands Hatch. Rallystages en Kartcircuits verdwijnen niet van het toneel en ook hier zou er maandelijks Downloadable Content worden gelost.

3) …en nog meer circuits

Gran Turismo 6

Goed nieuws voor degene die recent nog hun favoriete Driving Roads achterlieten. GT6 zou je namelijk toelaten om elk stukje openbare weg als circuit in te richten. Uit het persbericht: ‘Additionally, in another update we will add the possibility to generate a track by capturing the GPS coordinate data of a mobile app while you are driving that course. This GPS-generated tracks will be available in the game as playable content.’

4) Realisme

Gran Turismo 6

Polyphony Digital ontwikkelde een compleet nieuwe physics-engine. In samenwerking met Yokohoma Rubber en KW Automotive gingen ze met realistische data aan de slag om een zo authentiek mogelijke ervaring te simuleren. Er ging aandacht uit naar werking van aëodynamica, verschillende types ophanging en ook het rubber werd tot op de vezel geanalyseerd.

5) Ayrton Senna

Gran Turismo 6

Wie er snel bij is zal ook de carrière van Ayrton Senna kunnen herbeleven. Aan de hand van een aantal online-updates zal je verschillende episodes uit zijn leven kunnen naspelen. ‘Ayrton Senna is altijd mijn held geweest’, zei Gran Turismo-maker Kazunori Yamauchi tijdens de persconferentie. ‘Ik voel me vereerd om samen te werken met het Ayrton Senna Instituut, dat zijn nalatenschap beheert’, aldus Yamauchi.

De bestaande receptuur, die in Gran Turismo 5 meer dan strepen verdiende krijgt alsnog een grondige uitbreiding op de Playstation 3. Alhoewel het slechts op een gigantische update lijkt te gaan, is er wel degelijk meer aan de hand. De vraag is alleen of een nieuw fysica-model, schier eindeloze circuits en een overdosis bolides genoeg zal zijn om zich in te dekken tegen het aankomende geweld van next-gen games? Zet je schoentje maar al klaar, want op 6 december ligt dit schijfje in de rekken.

[De volledige lijst met auto’s vind je hier]