Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De nieuwe Mercedes S-klasse staat sinds 15 oktober bij ons geregistreerd als de meest geavanceerde auto ter wereld. Het mag het dan wel geen dynamisch wonderkind zijn, ‘maar daarvoor heeft Das Haus nog steeds de AMG-modellen in de catalogus staan‘, aldus collega Pieter. Wel, de nieuwe S65 AMG is wat dat betreft de overtreffende trap. Maar of het team in Affalterbach ons genoeg redenen geeft om onze chauffeur te ontslaan en het stuur in eigen handen te nemen?

Mercedes-Benz S65 AMG

Met de dubbelgeblazen V12 6.0-liter hebben ze alleszins een sterk argument te pakken. Het blok produceert maar liefst 630pk (tussen 4.800 en 5.400 tpm) en duwt maximaal 1.000Nm koppel vanaf 2.300 toeren, naar de achteras. De AMG Speedshift Plus-automaat laat hierdoor een nul-tot-honderdsprint toe in 4,3 seconden, waarna je niet veel later, of bij 250km/h om precies te zijn, al op de elektronische begrenzer stuit. Noteren we daarnaast ook een theoretisch verbruik van 11,9 liter per 100km alsook het CO2-cijfer van 279 g/km. Hierdoor eigent Mercedes-Benz zich de titel van ‘world’s most fuel-efficient V12 high-performance saloon in terms of power and torque‘ toe.

mercedes-benz s65 amg

mercedes-benz s65 amg 1136199857296892047

Mercedes S65 AMG Mercedes S65 AMG

Iets minder krachtig zijn de veranderingen langs de buitenzijde. Er komen wel 20-duims aluminium AMG-velgen, chrome accenten, vier donderpijpen en enkele obligatoire AMG-badges kijken, maar verder blijft het naar goede gewoonte bescheiden. Aan te bevelen optie zijn de keramische remschijven maatje 420(!)mm, terwijl het Magic Body Control-systeem – inclusief wegscanner & ESP Dynamic Cornering – en lange wielbasis in de vanafprijs van €232.050 inbegrepen zijn. De S65 AMG is vanaf maart beschikbaar.