Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met zijn onconventionele lay-out is de Nissan BladeGlider een ode aan de spectaculaire Deltawing. Een prototype dat we vooral kennen van zijn onfortuinlijke passage op Le Mans. Naast een al even bijzondere 30:70-gewichtsverdeling, krijgt de BladeGlider ook in-wheel elektromotoren en een onderstel van carbon. De aangepaste productievariant zou al in 2016 van de lijn lopen met een prijs onder die van de 370Z. Te mooi om waar te zijn?

Hoe zoiets rijdt? Hoofdingenieur Andy Palmer verduidelijkt:

‘I’ve driven the prototype, and it is unlike anything I have sampled before. This is the car that takes advantage of all the packaging benefits of an electric powertrain. All that weight and the set-up of the front racks means that the car is incredibly pointy, but the rear track and downforce mean that you can catch the oversteer with amazing ease.’

En we geloven hem best. Al onthouden wij vooral de driezitslay-out McLaren F1-style.

Nissan Concept - 1 Nissan Concept - 2 Nissan Concept Nissan Bladeglider Concept - 4 Nissan Bladeglider Concept - 6 Nissan Bladeglider Concept Nissan Bladeglider Concept - 8 Nissan Bladeglider Concept - 9

Nissan Bladeglider Concept - 5