Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu de jaarlijkse cadeautjesdag voor de kinderen achter de rug is, wordt het stilaan tijd om te bedenken wat je zelf op je kerstlijstje gaat zetten. Voor wie daar af en toe graag wat lichtvoetige octaanlectuur op zet, hebben we nog een interessante tip: de auto-avonturen van Doug DeMuro in Plays with Cars.

doug_demuro_cover

DeMuro, een voormalige manager bij Porsche die regelmatig gastbijdrages levert voor The Truth About Cars en Jalopnik, houdt er naast een eigen blog op de website Plays With Cars ook een geheel eigen automening op na. Zo kocht hij een Cadillac CTS-V met automaat om er een review over te kunnen schrijven en hem te vergelijken met de Mercedes E63 AMG die hij daarvoor had. Een tactische beslissing die je alleen aan de overkant van de Grote Plas kunt maken, dunkt ons.

Verwacht dus geen hoogstaande, diepgravende of uiterst gedetailleerde autolectuur, maar hoogst entertainend geschreven columns over het leven met de meest uiteenlopende soorten vierwielers. Zoals de Lotus Elise die hij in San Francisco kocht en naar zijn thuishaven in Atlanta reed en waarvan de airco het begaf net voor hij de Mojave-woestijn zou doorkruisen:

doug_demuro_elise

Panicked, I Googled the problem on my phone. Nothing relevant came up. I soon realized it didn’t matter why the air wasn’t working. It just wasn’t. That meant, like thousands of settlers in Conestoga wagons over a century before me, I would soon cross the entire Mojave Desert without climate control. And despite the lingering promise of gold and silver in the west, even they wouldn’t have attempted the trip in the middle of July.

Near Barstow, I pulled over at a gas station and flopped out of the Lotus like a seal climbing onto the shore. I use this comparison, by the way, because the amount of sweat that accompanied me out of the Lotus was similar to water on a harbor seal emerging from San Francisco Bay. Also, because I could no longer feel my legs.

With Vegas still two hours away, I prepared for the rest of my drive with more gas and a climate control system that would make Lewis and Clark proud: one bottle of water to drink, and two to pour on myself. Mom was really in for a wake-up call.

Plays With Cars is verkrijgbaar als paperback of digitaal.