Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu we alweer enkele dagen dichter bij de jaarlijkse hoogdag van het kassagerinkel de vrede zijn, is het geen toeval dat de ene na de andere auteur z’n nieuwste worp promoot. Voor DRIVRs wier eega’s de verlanglijstjes boordevol car geek stuff zo beu zijn als kerstmuzak, hebben we een interessante tip: The Bluffer’s Guide to Cars.

bluffers_cars_01

Voor wie niet vertrouwd is met Bluffer’s: deze hoogst vermakelijke boekenreeks – voor onze jongere lezers: analoge iPads – bundelt allerlei luchtige informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen, zodat je in no time kunt meepraten zonder evenwel iets van het onderwerp te kennen. Bluffen dus, oftewel “the art of pretending to know more than you actually do“. Zo kun je meepraten over wijn, psychologie en opera – of als het iets mannelijker mag zijn: voetbal, vrouwen en whisky. En dus nu ook auto’s.

Auteur Martin Gurdon vat het zelf als volgt samen:

“It sets out to conduct you through the main danger zones encountered in discussions about cars, and to equip you with a vocabulary and evasive technique that will minimise the risk of being rumbled as a bluffer. It will give you a few easy-to-learn hints and methods designed to ensure that you will be accepted as a car aficionado of rare ability and experience. But it will do more. It will provide you with the tools to impress legions of marvelling listeners with your knowledge and insight – without anyone discovering that, before reading it, you didn’t know the difference between a gudgeon pin and a big end or Infinitely Variable Transmission (IVT) and a little known TV programme called Top gear.”

The Bluffer’s Guide to Cars is hier verkrijgbaar, zowel gedrukt als voor e-reader.