Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een weinig stereotiep voorbeeld van “wat een octaanvlam kan ontsteken” komt ongetwijfeld uit het leven van Gary Wales. De man ging op blind date, crashte op weg naar het restaurant en gaf in schaamte toe dat hij eigenlijk niets over auto’s wist. Nog geen dag later kocht Gary samen met diezelfde date een Allard L-Type, werd op beiden verliefd en trouwde niet veel later met het meisje.

Een passie voor auto’s kwam er dus, maar Gary wil steeds meer. Hij is er namelijk op gebrand om een blijvende indruk na te laten op deze planeet en ontpopt zich hiervoor tot kunstenaar. Met de meest gekke ideeën, materialen uit 100-jaar-oude brandweerwagens en de hulp van Andreas Aranda creëert hij zogenaamde “Beasts”.  Het gele beest uit de video is het vierde en meest gedetailleerde exemplaar tot nu toe. Of Gary Wales er een blijvende indruk mee achterlaat? Hij stelt het als volgt: “No matter who gets to own it, 200 years from now it’s not going to be their car, it’s going to be the car that Wales built.”