Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We schreven het al eerder: je hebt replica’s en je hebt Replica’s. Tot die laatste soort behoren de GT40’s van het Zuid-Afrikaanse Superformance of de Bugatti’s en vooroorlogse Alfa’s van het Argentijnse Pur Sang. Zelden zagen we echter een 100% authentieke recreatie van de Alfa TZ2. De voorlopig anonieme bouwer spendeerde er vele jaren en tal van originele onderdelen aan, om uiteindelijk met een identieke kopie van de bloedmooie straatracer te eindigen.

alfa_romeo_tz2_replica_03

Voor aleer iemand moord en brand schreeuwt: de man achter het unieke project is zo eerlijk geweest om de bewuste TZ2 van een ‘brandmerk’ te voorzien waardoor deze niet als een van de twaalf originele fabrieksexemplaren zou kunnen verpatst worden. Jammer genoeg ontbreekt het de advertentie op de gerenommeerde website van exotenhandelaar Simon Kidston aan verdere details,  specificaties of de bewuste vraagprijs. Al het zou ons niet verwonderen mocht de vraagprijs om en bij de 300 à 350.000 euro zijn geweest.

Flink wat geld natuurlijk voor wat uiteindelijk geen echt exemplaar is. Maar aangezien authentieke TZ2’s voor om en bij de 2 miljoen euro van eigenaar wisselen, zijn dit al bij al nog relatieve koopjes. Bovendien helpt het dat topevenementen zoals de Goodwood Revival, Le Mans Classic of de Spa 6 Hours speciaal toelating geven voor dit soort auto’s. Tensminte zolang ze eerlijk zijn over hun oorsprong en de perfectie nastreven tot in het fijnste detail. Iets wat in dit geval bijzonder goed lukt te zijn, toch?

[Edit: intussen is de bewuste TZ2 verkocht]

tz2

alfa_romeo_tz2_replica_07alfa_romeo_tz2_replica_08

alfa_romeo_tz2_replica_01

alfa_romeo_tz2_replica_02

alfa_romeo_tz2_replica_04alfa_romeo_tz2_replica_05

alfa_romeo_tz2_replica_06

[Bron: Kidston]