Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ferrari 149M Project

Of Ferrari anno 2014 evenveel commotie zal veroorzaken in Genève als vorig jaar met hun LaFerrari? Waarschijnlijk niet. Een nieuw model introduceer je niet zomaar elk jaar, laat staan een ‘top-of-the-range’ hypercar met even grote ambities als de Enzo, F50 en F40. Al doet het PR-team uiteraard wel een poging om het gebeuren min of meer interessant te houden.

Maar als je weet dat ‘F149’ als productcode voor de Ferrari California werd gebruikt en ‘M’-typering meestal richting ‘Modificato‘ hint, klinkt ‘149M Project’ al een pak minder mysterieus. Als we de geruchten mogen geloven zijn ze in Maranello bezig over nieuwe motorisaties en het overstappen naar drukvoeding. Geen echte verrassing, aangezien ze reeds een 3.0-liter V6 en 3.8-liter V8 voor Maserati produceren, en verschillende gecamoufleerde prototypes met overduidelijke turbogeluiden, al een tijdje via YouTube zijn gemeld.

Die meest krachtige versies persen er respectievelijk 410 & 530 pk uit, en dat in contrast met de atmosferische 490 paarden van de huidige California. Overstappen op de dubbelgeblazen V8 ligt dus voor de hand. Daarnaast zouden ook enkele uiterlijke aanpassingen zijn die hinten naar de F12berlinetta, bovenop een algemene verfrissing van interieurmaterialen en gadgets. Het ‘F149M Project’ zal op 12 februari onthuld worden, enkele weken voor de opening van de expo in Genève.