Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aangezien Microsoft het moeilijk heeft om hun XBox One in de Belgische huiskamer te krijgen en de releasedatum nog steeds op een vrij troebele2014′ vastligt, berg ik m’n hoop op next-gen virtueel raceplezier met Forza 5 voorlopig op. De kat uit de boom kijken of meteen naar een Playstation 4 overschakelen? Project CARS zou de sprong wel eens waard kunnen zijn.

Want als we er enkele console reviews op nalezen, zou de nadruk bij Sony vooral op gameplay liggen, terwijl Microsoft een algemener entertainmentsysteem aflevert – al moet het daarvoor wel eerst in de rekken komen. Met als gevolg dat de doorsnee third-party-game net dat tikkeltje vlotter op PS4 zou draaien dan XBox One. En laat Project CARS nu net zo’n game zijn.

project cars 1

Project cars 3 project cars 2

Slightly Mad Studios maakt gebruik van het ‘World of Mass Development’ platform, waar ontwikkelaars continu feedback ontvangen van het doelpubliek. Niet enkel business angels maar ook enthousiastelingen kunnen investeren in de game (tot een bepaalde datum) en zodoende rendement behalen door hun steentje bij te dragen. Niet voor niets staat CARS voor “Community Assisted Racing Simulator”.

Mielie’ geeft een voorbeeld op het forum van autoweek.

Ikzelf bijvoorbeeld ben een liefhebber van fotografie en bezoek regelmatig circuits zoals Spa en de Nürburgring. Daarom had ik aangeboden om referentiefoto’s aan te leveren die gebruikt worden om de circuits op te bouwen. Ook hebben we een meteoroloog in het team die aanwijzingen geeft met betrekking tot weersverandering e.d. Dit om even aan te geven dat jouw inbreng indien realistisch zeker geïmplementeerd en gewaardeerd kan worden. Het kan allemaal. Sterker nog, dat is de bedoeling. Jouw mening en feedback doet er toe!

Project cars 5

0201 0291

En die catch-ball-ontwikkeling lijkt stilaan zijn vruchten af te werpen. Er worden meer dan 10 modi beloofd, met als belangrijkste de Franchise Mode. Centraal staat het afwerken van een gepersonaliseerde carrière, die op de kartbaan begint, je vervolgens over de curbstones stuurt in allerhande semi-professionele competities, om uiteindelijk ook in de Formule 1 te belanden. 

Been there done that? Tot je de eerste beelden ziet. Een obsessie voor detail in combinatie met haarscherpe resoluties (tot 4K), dynamische weers- en tijdscycli en een revolutionaire engine voor het weggedrag zouden deze game wel eens tot eindejaarstopper kunnen katapulteren. De teller staat momenteel op meer dan 500 tussentijdse ‘builds’, de nieuwe steeds beter dan de vorige. Bijzonder weinig kans dus op slordigheidsfoutjes of losse eindjes. Als er één racegame is om in de gaten te houden, dan is het deze wel.