Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumbUit een onderzoek van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer (2012) zou het aantal afgelegde reiskilometers met Carpooling op Vlaamse wegen in 2030 tot 26% zakken, terwijl het aantal ‘solo-rijders’ tot 54% zou toenemen. Een trend die in het suburban pendelverkeer van Mexico quasi ondenkbaar is, waar Covoiturage voor sommigen een kwestie van leven of dood is. Of toch volgens Alejandro Cartagena.

De man is namelijk bezeten door de zee van wagens die zich dagelijks van woon- naar werkplaats begeeft in Mexico en iets specifieker: het gebrek aan efficiëntie ervan. “There is such a lack of interest from the authorities in building an ecological and efficient city that people have to risk their lives by going to work this way”, aldus Cartagena, die de problematiek aan de kaak wil stellen met zijn boek ‘Carpoolers’.

Alejandro Cartega - 7

Gedurende een volledig jaar ging hij één tot twee keer richting highway 85 in Monterrey, waar hij tussen 7 en 9 uur ‘s morgens zijn geheugenkaartje volschoot: ” I would stand looking toward the oncoming traffic and if I spotted a truck with a full cabin, I would run into the lane and stick half my body out with the camera in hand to get one or two shots of the truck zooming bye. It took practice to get them in frame. I have a lot of misses!”

Oefening baart kunst & het resultaat mag er zijn. De collectie pick-up trucks volgestouwd met zowel werkgereedschap als -mensen legt de erbarmelijke situatie artistiek verantwoord bloot. Alejandro’s ‘Carpoolers’ kadert binnen het groter geheel ‘Suburbia Mexicana’, waar hij de lijn wil doortrekken naar de andere problemen in de voorsteden van Mexico. Het boek bestel je hier.

(Tip: Druk op de eerste foto voor groot formaat)

Alejandro Cartega - 4

Alejandro Cartega - 5

Alejandro Cartega 6

alejandro

Alejandro Cartega - 5

Alejandro Cartega

Alejandro Cartega - 6 (Via: AC)