Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als we het Duitse magazine Auto Motor und Sport mogen geloven, zou BMW – naast zowel M4 cabrio als X4 – binnenkort ook een heus 9 Reeks Concept voorstellen. Deze keer niet op de beursvloer van New York, maar op hun stand in China waar het 13de salon van Beijing zich zal afspelen. Met andere woorden de ideale plaats om hun gamma verder opwaarts uit te breiden.

BMW-Pininfarina-Gran-Lusso-Coupe-photos-21

En dat betekent oppassen voor Mercedes. Want als er zo’n extra-luxueuze 7 Reeks aankomt, wordt hun S-klasse, die op zijn beurt ook verder upmarket verschoven is, rechtstreeks in het vizier genomen. De ‘negen’ wordt tegen 2016 samen met de nieuwe 7 Reeks verwacht en zal op het nagelnieuwe G11-platform staan, waardoorie slechts evenveel op de weegschaal zou zetten als een 5 Reeks van vandaag. Technologie die we ook bij toekomstige Rolls-Royces mogen verwachten.

Uiteraard is het niet de eerste keer dat ze in München de idee van een ‘über-zeven’ naar de oppervlakte sturen. Denk maar aan het prachtige CS Concept uit 2007 of de Pininfarina Gran Lusso Coupé van vorig jaar. En als we iets verder teruggaan in de tijd, zien we zelfs een E38 met optionele 5,4 meter lange L7-variant. Al hopen we deze keer op iets meer durf dan een über-gestreckter Sieben.

BMW-Pininfarina-Gran-Lusso-Coupe-photos-29

2007 BMW Concept CS 2007 BMW Concept CS

2007 BMW Concept CS BMW-Pininfarina-Gran-Lusso-Coupe-photos-35