Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat de appel niet ver van de boom valt bewijst Paul-Henri Cahier – zoon van Bernard Cahier – als geen ander. Niet alleen blijft Paul-Henri van elke Grand Prix iconische platen schieten onder de naam Cahier, ook sloeg hij recentelijk Sam Thorpe, informaticus en doorwinterd petrolhead, aan de haak om ‘The Cahier Archive’ extra in de spotlight te zetten. En met hun App Racing Elements lijken ze daar op het eerste zicht goed in te slagen.

racing Elements 4

Als we op hun website mogen afgaan, zet het duo dan ook een sterk omlijnde visie neer: “To connect race fans and help them show their passion.” Racing Elements koppelt het interessante aan het artistieke en laat zich op zeer intuïtieve manier bedienen. Download de app gratis op je smartphone of tablet – zowel Android- als Apple-besturingssysteem zijn ondersteund – en je kan aan de slag.

Het begint allemaal met een zeer eenvoudig interface, waarop je de (instelbaar) plaatselijke temperatuur kan aflezen en waar je het eerste beeldmateriaal ziet verschijnen. Een kleine swipe naar boven en je krijgt er meteen ook een 10-daagse voorspelling en wat bijkomende informatie omtrent windsnelheid, vochtigheid en luchtdruk bij. Even naar links schuiven en je botst op enkele interessante twitterfeeds en verder ook een overzicht van de Formule 1-kalender, inclusief bijhorende weersvoorspelling.

racing elements 3 racing elements 1

Op het eerste zicht best wel origineel en – gezien de gratis download – bijzonder veel value for (no) money, maar vergis je niet. Het standaardprogramma omvat slechts een  basisselectie aan foto’s en het optioneel uitbreiden wordt af en toe ook opgedrongen. Zo’n €1,79 per reeks van 20 foto’s, oftewel €13,90 voor 18 collecties (50% korting). Geheel vrijblijvend uiteraard. Desalniettemin een ‘must download’ voor DRIVRs. De App Racing Elements houdt je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, geeft uiterst accurate weersvoorspellingen weer en overgiet dit alles met een artistieke saus. Meer informatie vind je hier.

racing elements 6

(Download)