Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Lang geleden dat ons nog eens een verhaal ter ore kwam van een oudere DRIVR met een, euh, oudere DRIVR. Maar na Irvin Gordon en z’n Volvo en Ernie Spitzer en z’n 300 SL, is er nu de Canadese Ann-Shirley Goodell, die begin 1962 een Chevrolet Corvette kocht en daar maar liefst 52 jaar later nog steeds mee rondrijdt… elke dag.

corvette_02

En zeggen dat het verhaal van Ann-Shirley begon met een tip van haar vader om een Oldsmobile te kopen. Die bleek echter zo problematisch, dat ze hem al snel weer van de hand deed en in 1962 de Corvette kocht waar ze altijd al van had gedroomd. De bedoeling: ‘m nooit meer wegdoen. Daar is ze na 52 jaar en amper 300.000 kilometer nog steeds in geslaagd, ondanks regelmatige aanbiedingen van geïnteresseerden.

Het gevolg is dat de Corvette van mevrouw Goodell een echt familiestuk is geworden: niet alleen was het de auto op haar trouwdag, maar nadien trok ze er ook mee op huwelijksreis met kersvers bruidegom Rob Goodell, “die met me trouwde voor de auto, maar hij krijgt alleen de rekeningen”. Ook wanneer ze later voor het werk verhuisden naar Californië ging de ‘Vette gewoon mee. En de kinderen? Die werden ermee naar school gebracht en reden er op hun achttiende met hun dates mee naar hun prom.

corvette_03

Intussen woont het echtpaar Goodell terug in Canada, en zijn ook hun tienjarige kleinzonen gek van de Corvette van oma. Maar die waakt nog steeds als een overbezorgde moederkloek over haar Chevrolet, zeker na enkele lichte aanrijdingen door de jaren heen. “Ik parkeer steeds ver uit de buurt van andere auto’s en laat ‘m ’s nachts nooit op straat staan”, aldus Ann-Shirley Goodell. En zodra de strenge Canadese winter voorbij is, gaat de hardtop eraf en blijft ook de softtop opgeplooid. Als het regent, gebruikt mevrouw Goodell gewoon een paraplu. “Het regent alleen binnen wanneer de auto stilstaat”, aldus de Canadese. Een dame naar ons hart.

[Foto’s: Jenelle Schneider, via Driving.ca]