Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De knoop is eindelijk doorgehakt: na jarenlang fervent consolegamen wordt de man cave van ondergetekende voortaan gesierd door een gaming PC. Ook al ligt de Xbox One (plus Forza 5) binnenkort eindelijk in de rekken en is de PS4 alles behalve een slechte keuze om op next-gen over te schakelen, geen van beiden biedt compatibiliteit voor m’n Fanatec CSR Racing Wheel en op vlak van hardware sta ik nu een pak sterker. Al is de prijs wel navenant. Hopelijk compenseert de software!

f458_2

Desktop van dienst? De Acer Predator G3-605 inclusief 12GB DDR3 RAM en 120 GB SSD geheugen, NVIDIA GeForce GTX 770-videokaart, alsook Intel Core i7-processor. Zowel sprintcijfers als topsnelheid ontbreken, maar – volgens enkele betrouwbare bronnen – best wel goed materiaal. Waarom ik niet gewoon zelf een pc in elkaar heb geknutseld? Wel, de uiteindelijke som van alle afzonderlijke componenten bleek dan toch niet zo veel goedkoper en om vijzen te gaan indraaien, ontbreekt me zowel tijd als kunde. Daarnaast heb ik nu volledige garantie en hoef ik me geen zorgen te maken of er niets vergeten is. Verder blijft het op vlak van hardware vrij basic met het Fanatec Forza Motorsport CSR wiel en bijhorende pedalen en shifter set. Geen kuipzetels, rigs of drie monitors, gewoon een bureaustoel en anti-slip matje. Maar deze post draait vooral om de software. Daarom een eerste indruk over m’n eventuele future buys. Het finale oordeel volgt later nog.

1. Project CARS

project cars 1

Wordt niet alleen beschikbaar op Playstation 4 of XBox One, maar vooral ook op computer. De game wordt trouwens ontwikkeld door Slightly Mad Studios in samenwerking met hun meest actieve pc-gamers. Feedback staat voorop bij deze ‘Community Assisted Racing Sim’. Voor meer details, klik door naar onze vorige post!

2. iRacing

iRacing_Gplus_1600x900

Enkel voor de harde kern. Als Massively Multiplayer Online Racing Game focussen de ontwikkelaars vooral op realisme. Het spel speelt zich volledig online af, waar je samen met 40.000 andere spelers in officiële liga’s kan rijden. Het enige wat je nodig hebt: een pc, stuurtje en degelijke internetverbinding. Of wacht. Voor het standaardpakket met 7 wagens en 10 circuits betaal je ongeveer $12 per maand, terwijl elke nieuwe bolide of circuit daar nog een surplus aan toevoegt. Aan de andere kant, werk jezelf omhoog op de leaderboards en je kan met echt prijzengeld gaan lopen. De nadruk op Nascar en Indy Races – in schril contrast met het Europese gebeuren –  moet je er echter wel bijnemen.

3. Assetto Corsa

Assetto Corsa is al sinds 2013 beschikbaar op Steam als Early Acces. Je tekent nu in op een voorlopige versie van het spel en krijgt continu updates. De circuits en wagens worden nagemaakt met Laser scan technologie,  het handling model wordt geverifieerd door echte testpiloten en aangezien de game nog niet finaal is, wordt het er ook steeds beter op. Voorlopig biedt de game slechts een beperkt aantal wagens en circuits, zij het dan wel van uitmuntende kwaliteit.