Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Voor wie tussen 1961 en 1975 geen Jaguar E-Type kon bemachtigen, wegens geen geld of – zoals het gros van de DRIVR-redactie – nog niet geboren, is er goed nieuws: Jaguar maakte gisteren bekend dat het nog zes ‘Lightweight’ E-Types gaat bijbouwen. Al kun je maar beter goede geloofsbrieven voorleggen als je een van de zes exemplaren wilt bemachtigen.

lightweight_e_type_03

De ‘Lightweight’ E-Type werd in 1963 gebouwd in een oplage van twaalf stuks, waarvan er vandaag vermoedelijk nog elf overblijven. De aanvankelijke oplage was geschat op achttien, maar de laatste zes stuks kwamen er niet en ook de voorziene chassisnummers bleven ongebruikt. De ‘Lightweight’ was zo’n 114 kilogram lichter dan de standaard E-Type, door het veelvuldig gebruik van aluminium in het koetswerk en de motor. Ook in het interieur bleef de aankleding beperkt om gewicht te besparen.

lightweight_e_type_02

De zes ‘nieuwe’ exemplaren zullen volledig met de hand en volgens de specificaties uit de jaren zestig worden gebouwd, inclusief 3.8 liter grote zes-in-lijn. Wie interesse heeft, kan maar beter enkele klauwende katers op de oprit of in de collectie hebben staan: Jaguar geeft voorrang aan vaste klanten, voornamelijk met een voorkeur voor klassieke racewagens. De eerste afgewerkte Lightweight E-Type wordt later deze zomer verwacht voor naar verluidt elk 1 miljoen euro.