Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bart Lenaerts en Lies De Mol, niet geheel onbekend voor de lezers van DRIVR, kunnen alweer een ISBN-nummer aan hun erelijstje toevoegen. Na WAFT I en II, Belgian Car Designers en Masters of Modern Car Design komt daar nu ook Spada bij, een boek in het teken van Ercole Spada, misschien wel de minst bekende Italiaanse grootmeester. Het boek wordt op 7 juni in Brussel voorgesteld, in aanwezigheid van il maestro in hoogsteigen persoon.

spada8

De 76-jarige Italiaan ken je allicht vooral van zijn carrière bij Zagato, het huis waar hij onder meer de Aston Martin DB4 GT Zagato, Alfa Romeo Giulia TZ1 en de Alfa Romeo GT Junior Zagato uit de pen liet vloeien. Na een korte carrière bij Ford en Audi streek signore Spada in 1976 neer bij BMW. Daar tekende hij onder meer de E32 7-Reeks en E34 5-Reeks. In 1983 keerde Ercole Spada terug naar Italië en kwam hij terecht bij I.DE.A. De Fiats Tipo en Tempra, Lancia’s Dedra, Kappa en tweede generatie Delta waren allemaal van zijn hand. In de vroege jaren negentig ruilde hij I.DE.A opnieuw in voor Zagato, maar niet na eerst nog de Alfa Romeo 155 getekend te hebben.

Dit en nog veel meer verhalen uit Spada’s rijke geschiedenis documenteerden Bart Lenaerts en Lies De Mol in wat ze zelf noemen: “een volumineus boek over autodesign, over passie en over vaders en zonen. Het zit nokvol verrassende inzichten, inspirerende tekeningen en een hele rits nooit eerder vertoonde ontwerpen. En met een ontroerend, menselijk randje.”

spada6spada5

spada7

spada4spada2

Bovendien zorgt het team achter WAFT samen met Autoworld voor een heuse thematentoonstelling rond Ercole Spada, en zal de grootmeester zelve er op zaterdag 7 juni ook aanwezig zijn. Als je het boek voor die datum bestelt, krijg je niet alleen tien euro korting, maar ook een gratis toegangsticket voor de tentoonstelling. Tussen 11 en 14 uur kun je jouw exemplaar dan laten signeren door signore Spada, die er samen met zijn zoon Paulo de tentoonstelling zal bezoeken.

spada9

Spada (300 blz., 30 x 30 cm, taal: Engels) kost 90 euro en is uitsluitend te verkrijgen via de website van WAFT.