Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Volgens de Maleisische nieuwssite The Edge is de 50-jarige Maleisiër en Caterham-voorman Tony Fernandes van plan om de volledige groep in de etalage te zetten. Dat zou het gevolg zijn van tegenvallende resultaten op en naast het circuit. Het prijskaartje bedraagt zo’n 350 miljoen pond, omgerekend een slordige 432 miljoen euro. Fernandes zelf wil voorlopig niet reageren op de geruchten.

tony fernandes

Tony Fernandes had eerder dit jaar al aangekondigd dat het wat hem betreft om de laatste kans voor de Caterham-renstal in de Formule 1 zou gaan. “Ik moet het gevoel hebben dat het ergens heengaat”, aldus Fernandes. Na seizoen 2012 en 2013 afgesloten te hebben met nul punten, ziet het er na zes races in het nieuwe seizoen nog steeds niet beter uit. En dat terwijl Marussia, dat traditiegetrouw samen met hen in de achterhoede meestrijdt, afgelopen weekend zijn eerste punten ooit binnenrijfde.

Ook naast het circuit gaat het Caterham niet zo voor de wind als Fernandes gehoopt had: niet alleen sprong de deal tussen Caterham en Renault onlangs af, ook werd de AeroSeven terug naar de tekentafel geroepen na feedback van potentiële klanten, waardoor de uiteindelijke productiedatum werd opgeschoven. Ook de plannen om een privéjetbedrijf, Caterham Jet, op te richten, belandden in de prullenbak.

Fernandes zelf gaf niet thuis toen The Edge en persbureau Bloomberg bij hem aanklopten voor een reactie. Maar wie voor de Caterham Group 350 miljoen pond op tafel legt, krijgt volgens een anonieme bron niet alleen Caterham Cars en Caterham F1 in handen, maar ook Caterham Technology and Innovation en Caterham Composites.