Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TIP: Livestream reeds actief. Officiële start om 15u00!

2014 Le mans 24u: livestreamWie nu nog niet weet dat zaterdag om 15u00 ‘s werelds belangrijkste etmaalrace losbarst, heeft deze week duidelijk in een pedaalemmer gezeten of is gewoon volledig in de ban van die (overdreven) WK-gekte. Maar dat betekent nog niet dat een oplijsting van alle mediakanalen om de 24 Uur van Le Mans te volgen een overbodige luxe is voor de rest. Daarom in bijlage: LiveStream, SpottersGuide, Belgisch zendschema, App, Twitter-hashtags & ga zo nog maar door!

LiveStream

Mocht de livestream hieronder de geest geven, dan kan je nog altijd uitwijken naar die van veteranenbij Audi die de race eveneens integraal uitzenden op het net of bij de dames en heren van Corvette.

Applicatie ’24h Le Mans’

Gratis te downloaden van de App-store voor zowel IOS als Android en garant voor zowel live beelden, timing als hoogtepunten. Volg daarnaast ook rechtstreeks de belangrijkste twitterfeeds, uitslagen en teams. Kortom alles wat je in principe nodig hebt! De basisuitvoering is volledig gratis, maar je kan uiteraard ook upgraden voor wat extra features.

TV-Zendschema (BE)

Op Belgisch grondgebied zijn er een drietal televisiestations die de race (gedeeltelijk) verslaan: La DeuxEurosport 1 & Eurosport 2. De Franstalige tak van de openbare omroep neemt de start voor zijn rekening om 14u45, maar pikt op zondag nog slechts anderhalf uur actie mee. Op Eurosport is het net omgekeerd; die starten zaterdag omstreeks 8u45 met een live warm-up, en onderbreken enkel van 12u tot 13u15. Op zondag heel wat minder live-verslaggeving met slechts 4u30 programmatie. Gelukkig kan je vanaf 23u30 nog een samenvatting bekijken op de sportzender. Daar het evenement overschaduwd wordt door zwetende elftallen, blijven we grotendeels op onze TV-honger zitten en is overschakelen op een livestream dus de boodschap.

Internetradio

Waarom je naar de radio zou luisteren als er commentaar bij de beelden geleverd wordt? Omdat John ‘The Voice of Le Mans‘ Hindhaugh onovertroffen is in zijn Engelstalige berichtgeving. Of dacht je dat de beste man zijn zender zomaar Radio Le Mans zou noemen? Online of op 91.2 FM ter plaatse.

SpottersGuide

‘Handige dinges’ zou de jeugd van tegenwoordig ze noemen, en dat zijn de spottersguides van Nissan Nismo zeker – te raadplegen als foto op JPEGs of als PDF in hoge en lage resolutie. Kwestie van te weten wie met welke kleurtjes rondtoert. Geïnteresseerden langs hier!

Twitter

Twitter-accounts te over onder de zoekopdracht ‘Le Mans’ – en nog meer als je de hashtags #24LM#LM24#LeMans of #LeMans24Hour inschakelt. Onze tip? Volg de heren van L’endurance Magazine op @lendurancelive voor non-stop tweets gedurende heel de 24 uur. Hun fotografie is trouwens ook de moeite.

[Officiële Website & Programma: Klik]

Zijn we iets vergeten?