Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TIP: De Top-30 Qualifying start vrijdag om 17u10, de race op zaterdag om 16u!

thumb_livestream24hrennenZat er vorig jaar nog een maandje tussen het 24 Stunden Rennen en Les 24 Heures du Mans, dan volgen de twee etmaalreuzen mekaar deze keer netjes op. Zo komt het dat we nog geen week na de race op het Circuit de la La Sarthe weer kunnen uitpakken met een livestream, ditmaal vanuit het Eifelgebergte waar zo’n 165 teams klaarstaan voor de zwaarste uithoudingsrace ter wereld: de 24 Uren van de Nürburgring. In bijlage alle tools voor twee dagen kijkplezier!

LiveStream

Mocht de Engelstalige livestream met commentaar van Radio Le Mans stokken, dan wordt het behelpen met de videofeed van Subaru (dat de race traditioneel zelf verslaat) gecombineerd met het audiosignaal van Radio Le Mans. De originele stream in het Duits is vooreerst niet beschikbaar voor kijkers met een buitenlands IP-adres. Je gaat The Scorpions dus zelf moeten opleggen om in hogere sferen te geraken.

Timing

Met 166 wagens en een veelvoud aan raceklassen is het gevaar voor een bos-en-bomen dilemma reëel, zeker op een loofrijk circuit als de Nordschleife. De Live Timing van organisator ADAC wordt daardoor een conditio sine qua non, terwijl het equivalent van Wige als handige back-up dienst doet. Waar een bepaalde wagen zich op het 26 km lange circuit bevindt (voor de N24 worden de oude en de nieuwe Ring gecombineerd), ontdek je dan weer op het zogenaamde GPS Auge. De algemene timing van het evenement bekijk je hier.

SpottersGuide

Een tekstuele spottersguide in PDF-formaat is een ding, maar een website die alle deelnemende auto’s van foto’s én rijdersnamen voorziet een heel ander. Daarmee weet je meteen dat de 23-jarige Hasselaar Laurens Vanthoor op de nummer 3 Audi R8 LMS ultra van Phoenix Racing start, terwijl Sabine ‘Ringqueen’ Schmitz de 9 Porsche 997 GT3 R van het (niet lachen) Frikadelli Racing Team met drie andere deelt.

Social Media

Anders dan bij Le Mans is er voor het 24 Stunden Rennen wel min of meer een consensus wat de Twitter-tags betreft, namelijk #N24 en #N24h. De organisatie tweet zelf updates via @24_Nuerburg en onderhoudt ook een Facebook-pagina met tekst en foto’s. De traditionele ‘Ticker’ zet alle nieuwsfeiten nog eens op een rij.

App

In tegenstelling tot de Rolex-app van Le Mans is die van het 24h-Rennen niet gratis. € 0,89 is anderzijds geen geld om de ranking, ticker, video-highlights en events handig op een rijtje te hebben in je broekzak. Wel enkel voor iPhone beschikbaar.

[PS: Onze N24-bezoektips staan nog steeds HIER opgetekend]

Zijn we iets vergeten?