Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is je ongetwijfeld ook al opgevallen en je hebt er allicht al een of meerdere je scherm zien passeren: constructeurs onthullen de laatste tijd aardig wat virtuele concept cars voor gebruik in Gran Turismo 6. Wat daar precies achter zit, hoe realistisch ze zijn en welke concept cars er ondertussen al de revue gepasseerd zijn? Een handig overzichtje!

visiongranturismo

De concept cars passen allemaal binnen een project van Gran Turismo zelf, Vision Gran Turismo. Dat is een opzet van Kazunori Yamauchi, head honcho bij Polyphony Digital, de gamecomponent binnen de Sony Group. Om de vijftiende verjaardag van de Gran Turismo-reeks in de verf te zetten, daagde hij constructeurs en koetswerkbouwers uit om een digitale GT te bouwen die in het spel gereden kan worden. Iets waarop grote namen als Audi, BMW en Mercedes, maar ook Tesla, Zagato en Bertone maar al te graag inpikten. En dat geeft voorlopig volgend resultaat:

1. Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

vision_gran_turismo_mercedes

Niets leuker dan volledige digitale vrijheid, dus kan er zonder problemen een loopje genomen worden met koetswerkconventies en wetgeving. Mercedes geeft verder mee dat zijn Vision Gran Turismo gebouwd is rond een aluminium spaceframe en koolstofvezel. Het werk wordt geleverd door een 585 pk sterke biturbo-V8 van de hand van AMG, dat ook instond voor de geluidsprogrammatie. Een moderne interpretatie van de Silberpfeile. Niet alleen digitaal, maar ook in echte 1:1-concept.

2. BMW Vision Gran Turismo

vision_gran_turismo_bmw

Dat kan realistischer, moeten ze bij BMW gedacht hebben, en ze kwamen op de proppen met hun Vision Gran Turismo, die zo van de startgrid van een toerwagenkampioenschap lijkt te zijn weggeplukt. Geen wonder dus dat de M-divisie er zich mee bemoeid heeft, en de drieliter Reihensechser met 549 pk en 676 Nm aftekende.

3. Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo

vision_gran_turismo_mitsubishi

De concept car met de langste naam, en ook met de meeste input, zo lijkt het wel: design- en R&D-teams en een heel peloton ingenieurs werden ingeschakeld om deze Japanner tot leven te wekken. Veel technische details geeft Mitsubishi niet vrij, alleen dat het om een hybride gaat en over vierwielaandrijving beschikt.

4. Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo

vision_gran_turismo_vw

Deze heb je allicht zien passeren op de afgelopen editie van het jaarlijkse Wörthersee-treffen in Oostenrijk. Goeie zet van Volkswagen om deze drie liter grote dubbel aangeblazen VR6 tot leven te wekken. Het resultaat? 510 pk en 665 Nm. Op de vier wielen uiteraard. En of ze in Oostenrijk stonden te kijken.

5. Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo

vision_gran_turismo_nissan

Deze futuristische Batmobile is van de hand van Nissan. De vraag van Gran Turismo kwam terecht bij een groep jonge Nissan-designers in Londen, die er een heus nevenproject van maakten.Het resultaat: afgelopen weekend te bewonderen op het Goodwood Festival of Speed. In volledig statische versie jammer genoeg.

6. Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo

vision_gran_turismo_aston_martin

Ook deze werd voorgesteld in de tuin van Lord March, met een 800 pk sterke V12-middenmotor onder de virtuele kap. Misschien wel de meest futuristische uit het rijtje, al zijn er nog een hele hoop merken die hun hersenspinsels binnenkort wereldkundig maken. Wordt dus vervolgd!