Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie Peugeot niet meteen associeert met Le Rallye Dakar kan eigenlijk niks verweten worden. Het is namelijk al van de jaren 90 geleden dat ze een prominente rol wisten te spelen in ‘s werelds meest uitputtende off-road endurance race, toen ze de concurrentie maar liefst vier keer op rij in het zand lieten bijten. De Fransen keren echter terug en zijn vastberaden om indruk maken tijdens de 35ste editie met een ‘DKR’-versie van hun populaire 2008.

Peugeot 2008 DKR

Peugeot 2008 DKRPeugeot 2008 DKR

En daarmee onderbouwen de Fransen het statement dat ze recent bij monde van CEO Maxime Picat wereldkundig maakten: “Groene cijfers laten het merk toe om Peugeot Sport weer aan het werk te zetten – voor motorsportprojecten zoals de Pikes Peak 208 en de Dakar 2008, maar ook voor straatmodellen in de trant van de RCZ R. Sterker nog: de CEO geeft openlijk te kennen dat er van élk Peugeot-model weer een sportieve variant komt,” aldus collega Divjak in zijn verslag over de toekomstplannen van Sochaux. Al wordt de link met het productiemodel in dit geval wel flinterdun. Zeker als je weet dat het team van plan is om een 3.0-liter V6 biturbodiesel middenin de 2008 te planten. Goed voor 340 pk, 800 Nm, een topsnelheid van om en bij de 200 km/u en – hoewel er nog geen officiële sprinttijden gekend zijn – een nul-tot-honderd die heel wat stof zal doen opwaaien.

Opvallend is dat Peugeot alleen de achterwielen gaat aandrijven om 15 dagen zand te ploeteren, en dat terwijl de concurrentie al jaren inzet op 4×4. We hebben al voor minder gefronst. Technisch projectmanager Jean-Christophe Pallier ziet er echter niet meteen erg in: “2WD heeft ook zijn voordelen. Het laat het ons toe grotere banden te gebruiken en dankzij de langere veerweg en kortere overhang zouden we juist makkelijker over de duinen moeten klimmen.”

Tot slot zijn het vooral de afmetingen die deze 2008 DKR zo speciaal maken. Het monster is 4.099 mm lang, 2.033 mm breed en 1.912 mm hoog. Niet zonder bloed, zweet of tranen voor Pallier: Fitting all of the vital assemblies into such as small space gave us quite a headache. The fuel tank is 400 litres. Weight is again TBC.” Waarna hij hun USP nog even benadrukt: “The 2008 DKR can practically climb vertical walls! Longer suspension travel -460mm instead of 250mm – enhances its ability over dunes and when soaking up uneven ground. That’s a key asset on an event like the Dakar!” Benieuwd of Carlos Sainz de 205 en 405 T16 Grand Raid eer aan kan doen met deze bolide.