Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Misschien moeten we wat meer bewondering opbrengen voor vrouwelijke piloten, bedachten we recent bij DRIVR. Enerzijds omdat straffe madammen die doen wat ze graag doen in een door mannen gemonopoliseerde wereld op zich al grensverleggend bezig zijn, en anderzijds omdat een verlaging van het testosterongemiddelde een rijker perspectief geeft op hetgeen we met z’n allen graag doen: rijden, en wel liefst zo performant mogelijk.

c542410d-7cc4-4b27-ab26-8acc6fe9c606

Michèle Mouton (63) is op z’n zachtst gezegd zo een straffe madam die eigenlijk weinig introductie behoeft gezien haar palmares in het rallygebeuren, maar waarvan aan de andere kant niet altijd geweten is hoe omvangrijk haar  motorsportcarrière tot nu toe wel niet is. Als introductie op een uitgebreidere hommage die later volgt, zie je haar op onderstaande video bezig tijdens een trainingssessie voor de Rallye International du Maroc, jaargang 2010.

In de klassering van onboard-video’s komt deze ongetwijfeld in het mapje ‘relax’ terecht. Mouton geeft helmloos en sturend in haar door Tuthill geprepareerde 911 losjes een interview weg terwijl haar tempo op de zware gravelbaan de meeste  stervelingen zonder twijfel stof zou doen vreten. Hier en daar is het nog even wennen aan de reacties van de Porsche; ‘ze heeft nog  last van een 4WD-reflex’ zegt ze, dus dat moet er nog even uit. Het gaat haar voor de bewuste Rallye ook niet om taktiek, maar om de fun. Maar kennelijk heeft haar competitiegeest tijdens de wedstrijd toch de kop opgestoken: Mouton klasseerde uiteindelijk tweede samen met Fabrizia Pons, haar co-pilote van weleer … Iets met een vos en streken dus.

[Foto’s: VW Motorsport]