Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Goed nieuws voor wie de boot van de BMW 1M heeft gemist: na aanhoudende geruchten en enkele spyshots duiken er nu ook enkele bronnen op die zouden bevestigen dat er een BMW M2 komt, en dat die volgend jaar in productie zou gaan. Officieel is het allemaal uiteraard nog niet, maar dat hoeft ook niet te verbazen, gezien de M235i nog maar net goed en wel gelanceerd is.

2016-bmw-m2-spy-shots_100467842_h

2016-bmw-m2-spy-shots_100467848_h2016-bmw-m2-spy-shots_100467845_h

Verwacht wordt dat de BMW M2 zich fel zal onderscheiden van de M135i en M235i, én dat zelfs de M3 en M4 beter op hun hoede blijven. Logisch, als je weet dat hij een pak technologische gelijkenissen zal vertonen in het onderstel, inclusief het elektronisch gestuurde ‘Active M’-differentieel. Om de afstand met de M Performance-modellen verder uit te diepen, wordt het N55 TwinPower-drieliterblok opgevoerd van 326 pk richting 360 of zelfs 380 pk, die zowel met automatische als manuele transmissies worden overgebracht op de achterwielen. De kloof met de 431 pk uit de M3/M4 blijft dus nog groot genoeg.

Het ziet er dus naar uit dat BMW M nu eindelijk een vervolg op het 1M-succesverhaal gaat schrijven. De M235i die als basis dient, wordt door de collega’s alvast prima onthaald – wij voelen ‘m zelf binnenkort aan de tand – en met een lancering die volgens de geruchten eind 2015 zou plaatsvinden lijkt er alvast voldoende ontwikkelingstijd ingecalculeerd voor de opvolger van de pocket rocket die de 1M was. Al blijven het nog steeds geruchten.

[Foto’s: MotorAuthority]