Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ben je jonger dan 25 en houder van een geldig rijbewijs, dan hebben wij een leuke verrassing voor jou in petto. Ford haalt in samenwerking met het BIVV, de VAB en Touring het Driving Skills for Life-programma naar België. En dat is een leuke maar bovenal gratis manier om je wagenbeheersing aan te scherpen. Beter nog: de eerste Belgische sessie vindt plaats op de Lommel Proving Ground waar je als octaanliefhebber absoluut ooit geweest moet zijn!

Driving Skills for Life

Driving Skills for Life werd tien jaar geleden boven de doopvont gehouden in de Verenigde Staten, vanwaar het gaandeweg naar andere werelddelen uitbreidde. Dusver volgden al meer dan 100.000 jongeren de praktische opleiding. In 2013 werd het programma voor het eerst gelanceerd in enkele Europese landen en in 2014 is België eindelijk aan de beurt. Ziehier wat de bedoeling ervan is:

Ford Driving Skills for Life werd ontwikkeld om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en hen de nodige vaardigheden aan te leren om veiliger de weg op te gaan en zo het aantal ongevallen te doen dalen. Het programma is gratis voor deelnemers en focust op de voornaamste factoren die ongevallen bij jongeren veroorzaken: het herkennen van onveilige situaties, voertuigbeheersing, het inschatten van snelheid en afstanden én afleidingen aan het stuur.

De eerste Nederlandstalige sessie vindt plaats over het weekend van 23 en 24 augustus, en daarvoor zijn er nog een tiental plaatsen beschikbaar. Gratis inschrijven kan via de Belgische Driving Skills for Life-site.