Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Niet gepanikeerd, wij zijn niet van plan om delen van DRIVR.be achter een betaalmuur te verstoppen. Wel zien steeds meer mediakanalen zich genoodzaakt om geld voor hun diensten te vragen, gewoon omdat het gratis model niet houdbaar is als er exotische reportages en/of bewegend beeld aan te pas komt. Het Youtube-kanaal Drive is daar een klinkend voorbeeld van; nu de fincanciering door Google opgedroogd is, zullen we Chris Harris niet meer uitgebreid aan het werk kunnen zien zonder ervoor te betalen.

drive+

$3.99/£2.49 per month, $39.99/£24.99 per year. Free 14 day trial but it requires a credit card.
Subscription is not available in many countries of Europe (Germany, France, Spain, Netherlands).

Het Britse internetfenomeen licht de beslissing toe op Pistonheads:

YouTube underwrote two years of DRIVE programming and I loved every minute of it. At the end of 2013 the funding ended and we had to look for ways to keep DRIVE alive.

All YouTube videos monetise through advertising, so it should have been easy to simply raise a production budget and then watch the advertising dollars roll in. The problem is, the dollars never really have rolled in and the revenue share with YouTube itself allows us to retain just 55 per cent of earnings. So it doesn’t take a rocket scientist to work out that we need other revenue streams, one of which is a subscription service for longer-form videos.

Remember that rather lovely F40/F50 video we shot at Angelsey? It cost £9,000 to shoot, and despite amassing two million views, to date has grossed us just £4,800. The maths is pretty stark across the board – even the McLaren P1 video has racked up plenty of views, over 3.6 million in fact, but its total revenue is £9,200. That means we’re in profit, but only because it was an official launch event and Woking paid for mine and Neil’s flights, and JF who was second camera used his air miles to get from the US!

Persoonlijk heb ik er geen probleem mee om voor digitale content te betalen. De eerste 150 edities van evo magazine staan hier netjes in de kast, de volgende 50 zijn ten allen tijde beschikbaar op mijn mobile devices. En weet je wat nog het beste is? De papieren versies kostten pakweg € 9 per stuk, het digitale abonnement slechts € 25 voor zes maanden – én ik krijg de producties van zodra de eindredactie ermee klaar is beter dan op het einde van de maand (als lay-out, druk en distributie hun ding gedaan hebben).

evo+

Betalen voor Drive+ ga ik evenwel niet. Daarvoor is het aanbod ‘media’ veel te beperkt. Magazines bieden immers een kwalitatieve combinatie van tekst, fotografie én video – waar Drive het alleen met het laatste moet rooien. Persoonlijk kijk ik vooral naar Chris Harris on Drive, wat een totaalabonnement helemaal onzinnig maakt. Voor mij ligt het dus niet zozeer aan het financiële aspect, wel wat ik ervoor in ruil krijg. En dat is bij Drive – misschien omdat het zo Amerikaans getint is – gewoon te beperkt. Anderzijds: als de video’s van Drive opgenomen zouden worden in een Netflix-abonnement, dan zou ik er waarschijnlijk anders over denken.

Hoe staan jullie tegenover betalende online (video) content?