Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Had ons vroeger gezegd dat er ooit auto’s zouden komen die je waarschuwen als je de lijnen van je baanvak overschrijdt, en we hadden je niet geloofd. Laat staan dat er autostoelen zouden zijn die je wakker schudden vibreren als je dreigt in te dommelen of die je een heuse massage geven. ‘Dat kan niet’, was dan ook onze eerste reactie toen we hoorden van de inlegzolen die de term driving shoes en heel nieuwe betekenis geven.

image

imageimage

En toch is het zo: het Indische bedrijf Ducere Technologies komt op de markt met ‘Lechal’, een merk van inlegzolen die je via bluetooth kunt verbinden met je smartphone. Omdat de zolen door middel van vibraties reageren op signalen, kun je op die manier bijvoorbeeld te voet in een onbekende stad de weg vinden, bijhouden welke afstand je hebt gejogd, of je geparkeerde auto terugvinden.

DRIVRs zien er natuurlijk meer in: de linkerzool zou bijvoorbeeld kunnen vibreren wanneer het tijd is om op- of terug te schakelen, beide zolen kunnen net als wanneer je te voet gaat aangeven op welk punt je linksaf of rechtsaf moet, enzovoort. Helemaal doorgedreven wordt het wanneer de zolen signalen van de auto zelf gaan versterken, zoals feedback van het stuur, remmen of voorwielen door de pedalen heen. Lijkt dat laatste misschien wat té? Probeer het dan binnenkort voor zo’n slordige 100 pond zelf eens. Nu al te preorderen op de website van Lechal.