Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tijd voor een pauze? Dan zorgen wij voor de afleiding. De Canadese indie gamedeveloper Funselektor heeft net een demo van zijn nieuwe virtuele gymkhana game Absolute Drift op het net gezwierd, een spelletje in de trant van Trackmania en het verslavende Micro Machines. Bedoeling is om met de pijltjestoetsen een vingernagelgrote Corvette C6R zo lang mogelijk dwars voort te bewegen in een aantal strak vormgegeven drift-arena’s.

ScreenshotSaturday_April26th2014

Net als in het echte leven loopt je score daardoor op: hoe te langer je dwars gaat, des te hoger klimt de puntenteller. Bonussen zijn er voor precieze drift-acties – genre kort, snel en wijd langsheen kegeltjes razen, onder poortjes of kranen door glijden of met full-lock rode doosjes overhoop rijden. Verlies je momentum of knal je tegen een obstakel dan stopt de lopende puntentelling, wordt wat je bijeen sprokkelde bij je totaal geteld en start de teller terug van 0. Het is dus zaak om in beweging te blijven! Het strakke kleurenschema en uitgekiende top down perspectief maken dat je ten allen tijde een uitstekend beeld hebt van je momentane drift status. Daarbij laten vreemd genoeg alle vier wielen permanent en zwart lijntje achter zich zodat je niet alleen je drifthoek goed kan zien maar ook je traject uitstekend kan evalueren ten opzichte van wat je zonet gereden hebt.

steamworkshop_webupload_previewfile_282391130_preview (1)

Lijkt dat allemaal wat te eenvoudig? Niets blijkt minder waar. Het spel is misschien geen volbloed simulatie, maar toch zijn er heel wat aspecten van de dynamiek van het echte driften fideel overgenomen. Zo is subtiele dosering van stuur, rem en gas cruciaal. En om er het beste van te maken, moet je weten dat de reacties van de wagen minder bruut en veruit beter controleerbaar zijn als er wat snelheid in zit.  Dat is met die toetsenbediening geen sinecure en voordat je het allemaal onder de knie hebt zal het je zeker kramp in de vingers en/of een totale zenuwinzinking kosten. Dat gezegd, als je door stom geluk of een opflakkering van het beste in jezelf de ene sierlijke passage na de andere aaneen kan rijgen, dan is het bijna zo bevredigend als het succesvole drift in je echte DRIVR!

De game is nog steeds in ontwikkeling en zal pas binnenkort via GreenLight op Steam verschijnen, maar toch kan je al heel wat lol beleven aan de korte demo. Onze favoriete ronde is zonder twijfel de freestyle-arena ‘The Docks’: voldoende ruimte voor expressieve drifts en allerlei verschillende mogelijkheden voor vette bonussen. Op 2 minuten (want zo lang duurt een freestyle ronde) halen we na een namiddagje oefenen een goede 6039 punten, maar er zit zeker méér in!
Download hier de demo, verpletter onze topscore en laat het ons weten in de comments!